Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πυξίδα Ιδεών: Το μέλλον ανήκει στους μαχητές, στους Ήρωες και τους Γενναίους

Πυξίδα Ιδεών: Το μέλλον ανήκει στους μαχητές, στους Ήρωες και τους Γενναίους

Άρθρο στην εφημερίδα “Χρυσή Αυγή”

Ο Εθνικιστικός «κόσμος των ιδεών» ως σύλληψη και ως βίωμα, στέκει ολότελα διαφορετικός από το σύμφυρμα πλανών, ενορμήσεων και παραισθήσεων που συγκροτούν τον αντίστοιχο της αστικής δημοκρατίας. Είναι αδύνατο κάποιος να γνωρίσει απαρτιωμένα, να καταλάβει και να αξιολογήσει σωστά τις βαθύτερες υφές και συνάψεις του Εθνικισμού, καθώς και τις εξωτερικές εκδηλώσεις του, αν δεν προσπαθήσει να κατανοήσει τα πυρηνικά και ουσιαστικά του θεμέλια. Αυτός που νομίζει ότι μπορεί να προσεγγίσει επισκοπικά, διανοητικά και ερευνητικά τον Λαϊκό Εθνικισμό των Χρυσαυγιτών, όντας ένας φευγαλέος παρατηρητής και περαστικός επισκέπτης, δεν θα κατορθώσει ποτέ του να αντιληφθεί τι συμβαίνει πράγματι σήμερα στην Πατρίδα μας, στον Ελλαδικό και στον Μείζονα Ελληνισμό.

Το Κίνημά μας είναι ο μόνος αγωνιζόμενος φορέας της θέλησης και των λαμπρών ιδεών της καθολικής Ελληνικής Επανάστασης. Το βαθύτερο νόημα και τα καθήκοντα των Χρυσαυγιτών γίνονται πλήρως αντιληπτά και κατανοητά μόνον έχοντας ως υπόβαθρο την ουσία και τους στόχους της Εθνικιστικής Επανάστασης. Εξηγήσαμε ξεκάθαρα πως αντιλαμβανόμαστε αυτήν την Ελληνική Επανάσταση της Εθνικής Αναγέννησης και Κοινωνικής Ανασυγκρότησης, με την βαθύτερη και ευρύτερη έννοιά της. Για εμάς η επανάσταση δεν είναι μια αλληλουχία διεγερτικών κι ενστικτωδών βίαιων γεγονότων μιας κυβερνητικής και κοινωνικής ανατροπής. Επανάσταση είναι η καθολική ρήξη του Λαού μας ενάντια στο καθεστωτικό πλέγμα των ξενόδουλων και ξενοκίνητων πολιτικοκοινωνικών δομών και λειτουργιών, στοχεύοντας στο λυκαυγές της εποχής του Τρίτου Ελληνικού Πολιτισμού που αποζητούμε.

Επανάσταση είναι η γενικευμένη απόρριψη εκ μέρους του Λαού όλων των γεννημάτων της Ύβρης και της Άτης που προηγήθηκαν, είναι ο απόλυτος μετασχηματισμός της λαϊκής σκέψης, η αναβάπτιση του Λαού στην Εθνική Ιδέα και η ανάδυσή του στον ιστορικό στίβο των Εθνών, η πραγμάτωση της ζείδωρης και σωτήριας κοσμοθεωρίας μας. Αυτή η Κοσμοθεωρητική Επανάσταση γεννάται για να διώξει ως Νέμεση κάθε αδικία και να επέλθει ως Τίση επί των μισελλήνων εγκληματιών. Με το ηθικό δικαίωμα και τον δυναμισμό της αποφασιστικής αταλάντευτης βούλησης, μπορούμε να υπερνικήσουμε την εκφυλισμένη και σηπόμενη καθεστωτική αρχή. Να εκφράσουμε την αδίστακτη συλλογική και ατομική Ειμαρμένη: Τα όποια κεκτημένα του παρελθόντος οπωσδήποτε δεν θεμελιώνουν κανένα δικαίωμα και κανένα προνόμιο, εάν δεν έχουν αφ’ εαυτών την ισχύ ώστε να κατοχυρώσουν τη θέση τους.

Αναλόγως, μια κοσμοθεωρία χάνει την αναγκαία καθολική της ισχύ όταν δεν διαθέτει την απαιτούμενη διαρκή εσώτερη ζωτική δύναμη. Την πέρα από τα υλικά συμφέροντα ψυχοπνευματική συνοχή, που της επιτρέπει να κρατά σε παράταξη τους πιστούς οπαδούς της, αποτρέποντας την εμφάνιση κάθε συμβιβαστικής νοοτροπίας παραίτησης, συνδιαλλαγής και παράδοσης. Έτσι κρατάμε στο νου και στην καρδιά μας το εξαίσιο και αποτρόπαιο όραμα της Αυτόνομης κι Ελεύθερης «Πολιτείας των Ελλήνων», του Λαϊκού Κράτους που θα γεννηθεί από την Ελληνική Επανάσταση. Σήμερα, βρισκόμαστε σε μιαν αποφασιστική καμπή της παγκόσμιας Ιστορίας, καθώς υφίσταται μια νέα επαναστατική διαδικασία. Αυτή η σημερινή μεταψυχροπολεμική διαδικασία ξεκίνησε με τον Α’ Μεγάλο Πόλεμο, μετεξελίχθηκε σε Μεσοπόλεμο, Β’ Μεγάλο Πόλεμο, Ψυχρό Πόλεμο κι έχει μεταπέσει σε λανθάνουσα ζύμωση στην σύγχρονή μας Νέα Εποχή της Παγκοσμιοποίησης.

Άλλη ήταν συστατικά και λειτουργικά η ανθρωπότητα στις παραμονές του Α’ Μεγάλου Πολέμου κι εντελώς άλλη είναι αυτή που ζει και λειτουργεί τώρα. Βιώνουμε πλέον την πολυπολιτισμική «ανθρωπότητα» του εξαναγκαστικού φιλελεύθερου αστικού «πολιτισμού», της καπιταλιστικής οικονομικής «ανάπτυξης» και της «δημοκρατικής δικτατορίας» της «πολιτικής ορθότητας». Όμως στην υψικάμινο της Ιστορίας κυοφορείται ήδη ο Νέος Άνθρωπος που υπό το Γιγάντιο σφυροκόπημα της ασφυκτικής παγκόσμιας πραγματικότητας, μαθαίνει να περιφρονεί οτιδήποτε δεν αντέχει σ’ αυτήν την ανελέητη δοκιμασία και συγκροτεί τον Τιτάνιο χαρακτήρα του. Μέχρι την ημέρα της νέας Γιγαντομαχίας και της Θεοδικίας του φωτός.

Στις εκατόμβες των απελευθερωτικών εθνικών πολέμων, στα φλεγόμενα πεδία μάχης, στον τρομερό χαμό των αθώων αμάχων του Λαού μας βρίσκεται το κλειδί για την βαθιά πνευματική κατανόηση της ιδέας μας. Εμπρός στην επέλευση του θανάτου, στην άνανδρη δολοφονία των Συναγωνιστών μας Γιώργου Φουντούλη και Μάνου Καπελώνη από τους δειλούς παρακρατικούς, στην ύπουλη εκτέλεση του Συνέλληνα Βορειοηπειρώτη Συστρατιώτη μας Κωνσταντίνου Κατσίφα από τους άθλιους Αλβανούς, σβήνει και χάνεται κάθε τι επιπόλαιο, ρηχό κι ασήμαντο. Μόνο το γνήσιο, το αληθινό, το ανδρείο, θα αντέξει στην επερχόμενη δοκιμασία, μόνον αυτό που δεν χρειάζεται νάρθηκες υποστήριξης, διότι στέκει ορθό από μόνο του, σαν γρανιτένιος βράχος και ακλόνητος κίονας.

Αλύπητα κι ανελέητα κρίνεται ο χαρακτήρας στον Αγώνα, ενώ με το Αίμα των Μαρτύρων και των Ηρώων κερδίζονται οι νίκες και στεριώνει αθάνατη η Πατρίδα!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pthjida-idewn-to-mellon-anhkei-stous-machhtes-stous-hrwes-kai-stous-gennaio#ixzz5XVvUQfxX

Exit mobile version