Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σκληρή αντίθεση και της Αυστραλίας απέναντι στην λαθρομετανάστευση: Δεν υπογράφει το σύμφωνο του ΟΗΕ

Ένα «τσουνάμι» υπέρ της ενίσχυσης του Εθνικού Κράτους και ανάσχεσης της λαθρομετανάστευσης εξαπλώνεται σ’ όλη την υφήλιο. Ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ, αλλά και αρκετών ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Πολωνία, η Τσεχία και η Ουγγαρία, η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα υπογράψει το παγκόσμιο σύμφωνο για την ασφαλή, ομαλή και τακτική μετανάστευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που θα έρθει προς υπογραφή τον ερχόμενο μήνα στην Σύνοδο του ΟΗΕ στο Μαρόκο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον, το σύμφωνο δεν κάνει επαρκή διάκριση ανάμεσα στους ανθρώπους που μπαίνουν στην Αυστραλία παράνομα και σε εκείνους που έρχονται στην Αυστραλία με τον σωστό τρόπο. Η ανακοίνωση τονίζει επίσης ότι υπάρχει κίνδυνος το εν λόγω σύμφωνο να ενθαρρύνει την παράνομη είσοδο στην Αυστραλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2013, εκπόνησε και εφάρμοσε μια εξαιρετικά σκληρή πολιτική έναντι των λαθρομεταναστών, καθώς μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τον εγκλεισμό σε καταυλισμούς εκτός της χώρας των ανθρώπων που προσπαθούν να φτάσουν παράνομα στην αυστραλιανή επικράτεια δια θαλάσσης.

Κάθε σύγκριση με την «ανοίξαμε και σας περιμένουμε κατάσταση» που επικρατεί στην Ελλάδα είναι περιττή…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sklhrh-antithesh-kai-ths-australias-apenanti-sthn-lathrometanasteush#ixzz5XfIUNNKj

Exit mobile version