Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μετά την Αυστραλία και η Ελβετία δεν υπογράφει το σύμφωνο του ΟΗΕ και στέκεται απέναντι στην λαθρομετανάστευση

Μετά την Αυστραλία και η Ελβετία δεν υπογράφει το σύμφωνο του ΟΗΕ και στέκεται απέναντι στην λαθρομετανάστευση

Πληθαίνει, σε σχεδόν καθημερινή βάση, ο αριθμός των Χωρών εκείνων που δείχνουν αποφασισμένες να διασφαλίσουν την ασφάλεια των συνόρων τους. Καθώς, ακόμη μια χώρα (μετά την Αυστραλία, την Αυστρία, την Βουλγαρία, την Εσθονία, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Κροατία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και την Τσεχία) ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των χωρών που αποφάσισαν να μην υπογράψουν το Σύμφωνο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση.

Στόχος του εν λόγω συμφώνου, υποτίθεται πως, είναι η ρύθμιση των λαθρομεταναστευτικών ροών σε διεθνές επίπεδο, καθώς και η προστασία τους από την εκμετάλλευση και η υποστήριξή τους έως ότου ορθοποδήσουν και στήσουν μια νέα ζωή πίσω στην πατρίδα τους.

Καταλαβαίνει, λοιπόν, κανείς πως το να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τους αποτελεί απλώς ένα σχήμα λόγου, καθώς οι άνθρωποι αυτοί (τουλάχιστον στην συντριπτική τους πλειοψηφία) έφυγαν από τις χώρες τους με την πρόθεση να μην ξαναγυρίσουν ποτέ εκεί.

Η ελβετική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα λάβει μέρος στην διάσκεψη που θα διεξαχθεί στο Μαρόκο στις αρχές του επόμενου μήνα, όπου η αρχική πρόβλεψη ήταν μια κοινή, καθολική συμφωνία.

Όπως γράψαμε στην ανάλογη περίπτωση της Αυστραλίας, στην Ελλάδα ισχύει η λογική του «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» ως προς την «αντιμετώπιση» της λαθρομετανάστευσης, με ό,τι βεβαίως συνεπάγεται αυτό για την συνέχεια…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/meta-thn-australia-kai-h-elbetia-den-upografei-to-sumfwno-tou-ohe-kai-steke#ixzz5XhV1Okuj

Exit mobile version