Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μόνο νόμιμους και εξειδικευμένους μετανάστες θέλει η Βρετανία του Brexit

Μόνο νόμιμους και εξειδικευμένους μετανάστες θέλει η Βρετανία του Brexit

Επιλεκτική μετανάστευση εξειδικευμένου προσωπικού και ολοκλήρωση του Brexit με συνοριακές και εμπορικές συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι.

Η ολοκλήρωση του Brexit τον επόμενο Μάρτιο του 2019 είναι ευεργετική για το Ηνωμένο Βασίλειο και η κυβέρνηση της Τερέζας Μέι, σεβόμενη την βούληση του λαού της, προχωράει προς την αποπεράτωση της διαδικασίας με την σύναψη κάποιας συμφωνίας για συνοριακά και εμπορικά θέματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε κάθε περίπτωση το Ηνωμένο Βασίλειο με το Brexit θα προστατέψει τα σύνορα του από την λαίλαπα της λαθρομετανάστευσης.

Προτεραιότητα για έγκριση εργατικής βίζας σε άτομα υψηλής εξειδίκευσης θα δίνει μετά το Brexit το σύστημα διαχείρισης της μετανάστευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υπενθυμίζουμε ότι ο κύριος λόγος της ψήφου αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν η επιθυμία των υπηκόων του Ηνωμένου Βασίλειου για στενό έλεγχο στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Ειδικότερα οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο θελήσει να εργαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit θα πρέπει να κατέχει υψηλή κατάρτιση στον τομέα του, να μισθοδοτείται ικανοποιητικά από την βρετανική εταιρία που επιζήτησε την μετανάστευση του και το σημαντικότερο δεν θα πρέπει να καταλαμβάνει θέσεις εργασίας που θα μπορούσαν να καλυφθούν από το εγχώριο εργατικό δυναμικό. Με απλά λόγια το Ηνωμένο Βασίλειο υιοθετεί σε μέγιστο βαθμό το δικαίωμα της εργασίας των βρετανών στην Πατρίδα τους.

Λίγοι μήνες απομένουν για την ολοκλήρωση του Brexit στις 29 Μαρτίου 2019 και αυτή την περίοδο οι σχετικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της βρετανικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο. Περιληπτικά η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να διακρατήσει τον έλεγχο στην διακίνηση εμπορευμάτων και στην πρόσβαση στα αλιευτικά ύδατα καθώς και την διαχείριση του αντίστοιχου νομικού πλαισίου, μια λύση που ονομάζεται soft Brexit. Αντιθέτως μια αποχώρηση χωρίς κάποια τέτοια συμφωνία ονομάζεται hard Brexit.

Μέσα στις προηγούμενες μέρες αρκετά μέλη της συντηρητικής κυβέρνησης παραιτήθηκαν από τον ρόλο τους στην διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση καταγγέλλοντας μια ισχυρή ροπή προς το soft Brexit. Τελικώς στις 22 Νοεμβρίου 2018 η Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξαν σε μια προκαταρκτική συμφωνία για την αρχή που θα διέπει τις σχέσεις τους στην εποχή μετά το Brexit. Αυτό ακριβώς το προσχέδιο, που τονίζεται ότι δεν θα έχει ακόμη νομική ισχύ, θα προωθηθεί για συζήτηση στο επόμενο eurogroup της 25ης Νοεμβρίου 2018.

Συμπερασματικά το Ηνωμένο Βασίλειο με το Brexit έχει κάνει σημαντικά βήματα προς την ανάκτηση του έλεγχου για τους τομείς τους εμπορίου, της μετανάστευσης, της εξωτερικής πολιτικής, της εσωτερικής ασφάλειας, της διπλωματίας και της άμυνας που είχαν παραδοθεί στα αλλότρια συμφέροντα των διεθνιστών στις Βρυξέλλες.

Θ. Γ. Κωστής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mono-nomimous-kai-ejeidikeumenous-metanastes-thelei-h-bretania-tou-brexit#ixzz5XlSmpTdZ

Exit mobile version