Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η περήφανη Ελληνική Νεολαία δείχνει τον δρόμο! Δυναμικές πορείες σε Πτολεμαΐδα και Σέρρες ενάντια στην προδοσία της Μακεδονίας

Η περήφανη Ελληνική Νεολαία δείχνει τον δρόμο! Δυναμικές πορείες σε Πτολεμαΐδα και Σέρρες ενάντια στην προδοσία της Μακεδονίας

Την ώρα που οι εγχώριοι πολιτικάντηδες κατ΄ εντολήν των Αμερικανών και των Ευρωπαίων τοκογλύφων ετοιμάζονται να επικυρώσουν την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών η περήφανη Ελληνική Νεολαία εξεγείρεται σε όλη την Χώρα ενάντια στο ξεπούλημα της Μακεδονίας. Δυναμικές κινητοποιήσεις έγιναν χθες στην Πτολεμαίδα και στις Σέρρες.

Εκατοντάδες μαθητές των σχολείων της Πτολεμαΐδας βροντοφώναξαν «Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία» στο δυναμικό μαθητικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που πραγματοποίησαν στην κεντρική πλατεία της πόλης και στη μαχητική πορεία που ακολούθησε προς το Δημαρχείο του Δήμου Εορδαίας, τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή» και τον Εθνικό Ύμνο.

Οι μαθητές κρατώντας Ελληνικές Σημαίες και πανό διατράνωσαν την ελληνικότητα της Μακεδονίας, φωνάζοντας «Γερά – γερά στα χνάρια του Μελά», «Τους αγώνες και το αίμα δεν θα σβήσουν ένα ψέμα» και «Η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία».

Την σκυτάλη πήραν οι μαθητές λυκείων των Σερρών που πραγματοποίησαν πορεία για την Μακεδονία στο κέντρο της πόλης.

Οι μαθητές ξεκίνησαν από την πλατεία του ΙΚΑ και πραγματοποίησαν πορεία διανύοντας τις οδούς Εθν. Αντίστασης, Β. Ηρακλείου, Ερμού, Λ. Καραμανλή και κατέληξαν στο Διοικητήριο, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Βροντοφώναξαν, επίσης, ότι τα Σκόπια δεν θα πάρουν ποτέ όνομα που είναι ελληνικό, ενώ καταφέρθηκαν και κατά πολιτικών που συνηγορούν στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας. Στη διάρκεια της πορείας τους τραγούδησαν πολλές φορές τον Εθνικό Ύμνο, αλλά και το «Μακεδονία Ξακουστή».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-perhfanh-ellhnikh-neolaia-deichnei-ton-dromo-dunamikes-poreies-se-ptolema#ixzz5XnbbRDaR

Exit mobile version