Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η τέχνη του πολέμου στην Αρχαία Ελλάδα – Φωτογραφίες, Βίντεο

YouTube Poster

Πλήθος Συναγωνιστών παρευρέθηκε στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής παρουσία του Αρχηγού, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου για την πολεμική τέχνη των Αρχαίων Ελλήνων στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λαϊκού Συνδέσμου στην Λεωφόρο Μεσογείων.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Συναγωνιστής και Βουλευτής Αττικής του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ομηρική εποχή και στο πώς ο Όμηρος περιγράφει τις πολεμικές τακτικές του Τρωικού Πολέμου.

Στην συνέχεια, ο Συναγωνιστής Νικόλαος Ταβουλάρης παρουσίασε τα όπλα των Ελλήνων και την ιστορία τους, ξεκινώντας από την ασπίδα, το όπλον και προχωρώντας σε ολόκληρο τον εξοπλισμό των Αρχαίων Ελλήνων πολεμιστών, ξεκινώντας από την ομηρική εποχή και προχωρώντας στους χρόνους και τις διάφορες στρατιωτικές τεχνολογίες, που επικράτησαν κατά καιρούς.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης, τα αντίστοιχα αντίγραφα αυτών των όπλων δείχνονταν και αναλύονταν λεπτομερώς στους παριστάμενους, ώστε ο καθείς να αντιλαμβάνεται κάθε φορά τα μέσα που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας για να υπερασπίζονται τα δίκαιά τους.

Εξαιρετική στιγμή της εκδηλώσεως ήταν η αναπαράσταση του τρόπου λειτουργίας της οπλιτικής φάλαγγας, που αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος στις νίκες των Ελλήνων επί των βαρβάρων, αλλά και των διαφορών τύπων της οπλιτικής φάλαγγας που αναπτύχθηκαν ανά τους αιώνες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πολεμική τακτική των Ελλήνων και τα αποτελέσματα που είχε αυτή στην μάχη των Θερμοπυλών, όπου ελάχιστοι Έλληνες πολεμιστές κατάφεραν να προκαλέσουν τεράστιες απώλειες στα ατελείωτα στίφη των περσικών ορδών.

Εξαιρετικά σημαντικό, βεβαίως, ήταν το γεγονός πως αυτοί που αποφάσιζαν για τον πόλεμο ή την ειρήνη, δεν ήταν μονάχα πολίτες ή πολιτικοί, αλλά και οπλίτες. Μία μεγάλη διαφορά με το σήμερα, όπου υπάρχουν σειρές ολόκληρες υπουργών αμύνης, που δεν έχουν υπηρετήσει την θητεία τους ή υπηρέτησαν ελάχιστα και σε προνομιακά πόστα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-polemikh-technh-sthn-archaia-ellada-fwtoreportaz#ixzz5Y4E5qCp9

Exit mobile version