Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέες απειλές Ερντογάν: Δεν θα κάνουμε την ελάχιστη υποχώρηση στην Ανατολική Μεσόγειο!

Νέες απειλές Ερντογάν: Δεν θα κάνουμε την ελάχιστη υποχώρηση στην Ανατολική Μεσόγειο!

Οπλισμένος από την υποχωρητικότητα των εν Ελλάδι κυβερνώντων, ο Ερντογάν βγήκε με θράσος χιλίων καρδιναλίων στην κοινοβουλευτική του Ομάδα και δήλωσε τυχούσα «ριψοκίνδυνη συμπεριφορά» της Ελλάδας και της «Νότιας Κύπρου», όπως κατονόμασε την Κύπρο μας όσον αφορά στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο «αποτελεί απειλή και κίνδυνο πρωτίστως για τις ίδιες».

Συμπλήρωσε δε ότι «η Τουρκία δεν θα κάνει την ελάχιστη υποχώρηση από τις θέσεις της στην ανατολική Μεσόγειο ή οποιαδήποτε άλλη περιοχή. Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας μέχρι τέλους», όπου ως θέσεις της υπονοεί τους «χάρτες» που κατά καιρούς εκδίδουν για να δηλώσουν ότι… τα νησιά δεν παράγουν ΑΟΖ και ως εκ τούτου υφίστανται (στο μυαλό τους…) τουρκολιβυκά σύνορα.

Δεν είναι πρωτόγνωρες, βεβαίως, οι απειλές Ερντογάν, αφού κάθε τρεις και λίγο απειλεί με πόλεμο. Αυτό που είναι σκανδαλώδες είναι ότι οι απειλές αυτές «περνάνε» με αποτέλεσμα να έχουμε αντίστοιχες ελληνικές υποχωρήσεις, ενώ δεν υφίσταται κανένας ουσιαστικός λόγος.

Τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και στο Αιγαίο, η Ελλάδα έχει το δικαίωμα της μονομερούς ανακηρύξεως ΑΟΖ, αλλά και της μονομερούς επεκτάσεως της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ν.μ. Αυτό είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας, το οποίο προστάζει το Διεθνές Δίκαιο. Συνεπώς, οι πολιτικάντηδες οφείλουν να σταματήσουν να παίζουν με τόσο ευαίσθητα εθνικά ζητήματα και να προχωρήσουν στην άμεση διεκδίκηση των δικαίων του Ελληνισμού.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nees-apeiles-erntogan-den-tha-kanoume-thn-elachisth-upochwrhsh-sthn-anatoli#ixzz5Y5WnQysC

Exit mobile version