Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επιβεβαίωση πορίσματος Χρυσής Αυγής για τα σκάνδαλα στα Εξοπλιστικά και την εμπλοκή Σημίτη

Επιβεβαίωση πορίσματος Χρυσής Αυγής για τα σκάνδαλα στα Εξοπλιστικά και την εμπλοκή Σημίτη

Ενάμιση σχεδόν χρόνο μετά από την κατάθεση του Πορίσματος στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τα εξοπλιστικά του Υπουργείου Άμυνας- ήταν Ιούνιος του 2017- η Χρυσή Αυγή, με την τεκμηριωμένη τοποθέτησή της, επιβεβαιώνεται πλήρως από τις εξελίξεις, (δηλαδή από την προχθεσινή αυτόβουλη κατάθεση στον ανακριτή του κ. Ε. Βασιλάκου, Γ.Γ. Εξοπλισμών για τις μίζες του C4I) όπως μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει από το κείμενο του πορίσματος.

Συγκεκριμένα: 1) Η Χρυσή Αυγή είχε χαρακτηρίσει τον εν λόγω Γενικό Γραμματέα επί λέξει ως «τον πλέον κομβικό μάρτυρα…», αυτός είναι δε και ο λόγος για τον οποίο πρότεινε να εξεταστεί από την Επιτροπή, που διακομματικά ασφαλώς, αρνήθηκε. Σημειωνόταν μάλιστα στο Πόρισμα με τον πλέον έκδηλο τρόπο «…η αμηχανία που προκλήθηκε στην Επιτροπή από την πρόταση του ονόματός του…» Μπορεί εύκολα σήμερα, μετά την κατάθεσή του στον ανακριτή, να καταλάβει που οφειλόταν η διακομματική αυτή αμηχανία.

2) Η Χρυσή Αυγή ήταν το μοναδικό κόμμα που μίλησε από τότε με στοιχεία για άμεση εμπλοκή Σημίτη στο σκάνδαλο των εξοπλισμών – αναφέροντας χαρακτηριστικά από τα στοιχεία που διέθετε ότι «…οι εισηγήσεις των αρμόδιων Υπουργών περί των εξοπλισμών συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων  όχι μόνο δεν ήταν δεσμευτικές για το ΚΥΣΕΑ, αλλά αντίθετα τροποποιούντο κατόπιν πρωθυπουργικής παρεμβάσεως…». Ως εκ τούτου επίσης πρότεινε να κληθεί για να εξεταστεί, με ομόφωνη απόρριψη της πρότασης από τα υπόλοιπα κόμματα.

Σήμερα, η κατάθεση Βασιλάκου σύμφωνα με την οποία «…ο κ. Σημίτης γνώριζε…για τη διαφθορά που επικρατεί στους εξοπλισμούς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας…» έκανε πολλούς, δήθεν αδαείς, να «πέσουν από τα σύννεφα».

3) Η ρητή αναφορά του Πορίσματος που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή στην πολύκροτη συνέντευξη Ζοσεράν, τον Οκτώβριο του 2005, στην οποία ο τελευταίος υποστήριξε ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες «…ο Παπαντωνίου παίρνει προμήθεια 7-10%…» , αποκτά σήμερα, μετά τις εξελίξεις, σημαντικό ενδιαφέρον, αφού πλέον ερευνάται σε βάθος από τη Δικαιοσύνη.

Συμπερασματικά προκύπτει ότι εάν η «διακομματική ομερτά» δεν είχε λειτουργήσει για ακόμα μια φορά στην Προανακριτική Επιτροπή με τρόπο ώστε αυτή να κλείσει άρον- άρον τις εργασίες της για να μην προκύψει η αλήθεια, η Δικαιοσύνη θα είχε καταλήξει νωρίτερα και ασφαλέστερα στο συμπέρασμα της εμπλοκής πολιτικών προσώπων.

Καθίσταται τώρα παρά ποτέ φανερό και στους πλέον κακόπιστους ότι η μάχη της Χρυσής Αυγής με το σάπιο πολιτικό κατεστημένο, ακόμα και αν δίνεται με αντίξοες συνθήκες, αποτελεί την μεγαλύτερη ελπίδα για την Ελλάδα.

Γ.Ζ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/epibebaiwsh-porismatos-chrushs-aughs-gia-ta-skandala-sta-ejoplistika-kai-th#ixzz5YBhuXywb

Exit mobile version