Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αναζωπύρωση της «Μεγάλης Αλβανίας» με κινήσεις στο Κοσσυφοπέδιο και αναφορά στο «τσάμικο» από τον Ράμα

Αναζωπύρωση της «Μεγάλης Αλβανίας» με κινήσεις στο Κοσσυφοπέδιο και αναφορά στο «τσάμικο» από τον Ράμα

Το σχέδιο της Μεγάλης Αλβανίας» ξεδίπλωσε ξεκάθαρα ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον κοσσοβάρο ομόλογό του Ραμούς Χαραντινάι.

Η αναλυτική μελέτη για τους αλβανούς το 2025 θα χρηματοδοτηθεί από τις δύο κυβερνήσεις και οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα συνεργασθούν, τόνισε ο Ράμα. «Θα ακολουθήσουμε αποφασιστικά τον δρόμο για την ενοποίηση των αλβανών. Θέλουμε αυτή την ενοποίηση υπό την αιγίδα της ΕΕ και το επιθυμούμε να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα. Ουδείς θα μας εμποδίσει ούτε θα μας αναγκάσει να αποδεχόμαστε συνεχώς πράξεις και ενέργειες που είναι αντίθετες στην μεταξύ μας συνεργασία» επεσήμανε με νόημα.

Όσον αφορά  στο θέμα με τους δασμούς 100% που επέβαλαν οι κοσσοβάροι στα σερβικά προϊόντα, τόνισε ότι η κίνηση αυτή της Πριστίνα δεν αποτελεί οικονομική δραστηριότητα, αλλά σαφή πολιτική αντίδραση. Όπως τόνισε, αποτελεί «πρόσκληση προς την Σερβία να συνειδητοποιήσει ότι το μέλλον δεν μπορεί να κτιστεί με ύπουλα κτυπήματα κατά των αλβανών και με αρνητικές αντιδράσεις, όποτε το Κόσσοβο επιχειρεί να ενταχθεί σε έναν διεθνή Οργανισμό ή σε ένα ίδρυμα».

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη για να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε ότι το επόμενο βήμα, μετά το Κοσσυφοπέδιο, του αλβανικού επεκτατισμού θα είναι η Νότιος Ήπειρος, με την επιχειρούμενη αναβίωση του λεγόμενου «τσάμικου ζητήματος». Γι’ αυτό, άλλωστε, το ανθελληνικό αυτό ζήτημα επανέφερε με δηλώσεις του σε αλβανικά ΜΜΕ την Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι, ο οποίος ισχυρίστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ReportTV ότι η αλβανική πλευρά έχει παραδώσει στην Ελληνική ένα επίσημο ντοκουμέντο για το «τσάμικο».

Η μόνη πρέπουσα απάντηση στο αλβανικό ανιστόρητο θράσος θα έπρεπε να είναι η επικαιροποίηση του ζητήματος της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου. Με δεδομένο, όμως, τον ραγιαδισμό που διέπει όλο το πολιτικό φάσμα του εγχώριου «Συνταγματικού τόξου», μόνο μια Εθνική Κυβέρνηση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ μπορεί να το πράξει αυτό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/anazwpurwsh-ths-megalhs-albanias-me-kinhseis-sto-kossufopedio-kai-anafora-s#ixzz5YGxweuSe

Exit mobile version