Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ισπανός «κλόουν» στα δικαστήρια, επειδή απαξίωσε την Σημαία της χώρα του!

Η γελοιότητα και (κυρίως) η ασέβεια απέναντι στα Εθνικά Σύμβολα (όπως η Σημαία) δεν αποτελεί, σε καμία περίπτωση, «ελευθερία έκφρασης». Αυτό το λέμε με αφορμή την είδηση που αναφέρει ότι στο δικαστήριο οδηγήθηκε ο Ισπανός «κωμικός» Ντάνι Ματέο, επειδή στα πλαίσια εκπομπής του φύσηξε τη μύτη του με την ισπανική σημαία!

Την καταγγελία για τον Ματέο έκανε ένωση αστυνομικών υπαλλήλων χαρακτηρίζοντας την κίνησή του ως «προσβολή για την Ισπανία και τα σύμβολά της». Στην επίμαχη εκπομπή που μεταδόθηκε στην εκπομπή El Intermedio ο Ματέο εμφανίστηκε να φταρνίζεται και μετά να φυσάει τη μύτη του με την ισπανική σημαία πριν να ζητήσει… συγγνώμη γιατί «δεν θέλω να προσβάλω τους Ισπανούς, τον βασιλιά ή τους Κινέζους που πωλούν αυτά τα πανιά». Προσερχόμενος στο δικαστήριο ο Ισπανός «κωμικός» εξέφρασε την ανησυχία του «γιατί προσαγάγουμε στο δικαστήριο έναν κλόουν γιατί έκανε τη δουλειά του. Ανησυχώ για την εικόνα που αυτό δίνει για τη σημαία και τη χώρα μου».

Καταρχάς, πρέπει να επισημάνουμε ότι συμφωνούμε με τον αυτοχαρακτηρισμό «κλόουν» του ισπανού «κωμικού». Κλόουν και μάλιστα του πιο γελοίου και χειρίστου είδους… Από εκεί και πέρα, κάθε σύγκριση με την Ελλάδα είναι περιττή. Εδώ, η Ελληνική Σημαία χαρακτηρίζεται ως «ένα κομμάτι πανί που έφτιαξε ένας ράφτης», βουλευτής της ΝΔ λέει ότι «το δικαίωμα στο να καις την Ελληνική Σημαία είναι αναφαίρετο», δημοσιογράφοι και πολιτικάντηδες της αριστεράς ζητάνε την αποποινικοποίηση του καψίματος της Ελληνικής Σημαίας και, ως κερασάκι στην τούρτα, ομοφυλόφιλος αστυνομικός προσβάλλει την δημόσια αιδώ με το να φωτογραφίζεται να ερωτοτροπεί κάτω από την Ελληνική Σημαία.

Όσο για την Διεθνή Αμνηστία, η οποία εξέφρασε «την ανησυχία της για την καταπίεση της ελευθερίας της έκφρασης», φροντίζει και πάλι να δείχνει ότι με την επιλεκτικότητα που την διέπει δικαίως αρκετοί την αποκαλούν «Διεθνή Αμνησία», καθώς «ξεχνάει» να εκφράσει την άποψη περί «ελευθερίας έκφρασης», όταν κάποιοι υποστηρίζουν κάτι που ενοχλεί τους εβραίους, τους μουσουλμάνους, την «ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα» και ό,τι άλλο συνάδει με την «πολιτική ορθότητα».

Σε συνδυασμό με τα όσα αναφέραμε στην αρχή του κειμένου, δεν είναι δυνατόν να προσβάλλονται Σύμβολα που εκφράζουν την Ιστορία και την Τιμή ενός Έθνους (και μάλιστα από έχοντες καταγωγή από το Έθνος αυτό) και να αναρωτούνται μετά αυτοί για τις όποιες συνέπειες.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ispanos-klooun-sta-dikasthria-epeidh-fushje-thn-muth-tou-me-thn-shmaia-ths#ixzz5YLc4dKek

Exit mobile version