Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Πρετεντέρης, ο «φερετζές» και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γνωστός ο βίος και η πολιτεία του Γιάννη Πρετεντέρη. Ίσως, ο κατεξοχήν συστημικός δημοσιογράφος, ο οποίος αφού εξέφρασε σχεδόν απόλυτα τον «εκσυγχρονισμό» του σημιτικού ΠΑΣΟΚ, εν συνεχεία, έπιασε «στασίδι» στο mega ( το οποίο πλέον είναι… μούγκα) για να υπερασπίζεται τα εθνοκτόνα Μνημόνια και τους εγχώριους εντολοδόχους των διεθνών τοκογλύφων, την κυβέρνηση Σαμαρά. Και βεβαίως, πάντοτε αντιεθνικιστής και «αντιφασίστας», βρίζοντας την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ από μια σαφή φιλελεύθερη σκοπιά.

Με την αλλαγή της ηγεσίας της ΝΔ, ο Πρετεντέρης φέρεται πιο… μητσοτακικά και από τον ίδιο τον νυν επικεφαλής της ΝΔ. Το τωρινό… πάθος του για τον Μητσοτάκη (το οποίο δεν αποκλείεται να «βραβευτεί» με μια θέση υποψήφιου βουλευτή για τις προσεχείς εκλογές) τον οδηγεί, όμως και σε εκδηλώσεις γραπτών ανοησιών και παραληρημάτων. Σε άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής», υπό τον τίτλο «Ο φερετζές του ΖΥΡΙΖΑ», ο Πρετεντέρης ξεκινά ως εξής:

«Πρώτα τα ευχάριστα νέα. Καμία ακροδεξιά απειλή δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Η Ακροδεξιά είναι μια περιθωριακή πολιτική δύναμη που με το ζόρι μαζεύει 6%-7% στις εκλογές. Μιλάμε ίσως για την πιο ανυπόληπτη Ακροδεξιά της Ευρώπης, που ευτυχώς δεν πρωταγωνιστεί σε καμία αξιόλογη πολιτική διαπάλη, ούτε τρομάζει την δημοκρατία μας. Οι “φασίστες” και οι “νεοναζί” είναι συνήθως κάτι περιθωριακοί τραμπούκοι που πλακώνονται με άλλους περιθωριακούς τραμπούκους που δηλώνουν “αντιφασίστες”. Διαδικασίες συμμορίας».

Έχει πάρει «χαμπάρι» ο Πρετεντέρης τι ακριβώς έγραψε; Έχει αντίληψη έστω και στοιχειώδη, των πολιτικών γεγονότων στην Ελλάδα; Ξεχνάει ότι η «Ακροδεξιά», η οποία «με το ζόρι μαζεύει 6%-7% στις εκλογές», πριν από 5 χρόνια, και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2013, έπαιρνε σε μυστικές δημοσκοπήσεις ποσοστό σχεδόν 20%, με αποτέλεσμα ο τρομοκρατημένος Σαμαράς να σχεδιάσει την μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία στην σύγχρονη Ιστορία του Τόπου, που έλαβε χώρα μόλις δύο μήνες αργότερα; Εκτός από «ξεχασιάρης», όμως, ο Πρετεντέρης συλλαμβάνεται και «εντελώς αδιάβαστος». Ας του πούμε, λοιπόν, την Αλήθεια όπως δεν μπορεί να την αντιληφθεί στο στενό(χωρο) περιβάλλον του διαδρόμου του γραφείου, όπου αρθρογραφεί χρησιμοποιώντας μάλιστα λογική και φρασεολογία όμοια με του ιδίου.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν: Τα ευχάριστα νέα είναι ότι καμία σοβαρή κεντροαριστερά δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Η κεντροαριστερά είναι μια περιθωριακή πολιτική δύναμη, η οποία εκφράζεται από το ΠΑΣΟΚ και τους κατά καιρούς εκλογικούς… φερετζέδες που χρησιμοποιεί, που με το ζόρι μαζεύει 6%-7% στις κάλπες. Μιλάμε σίγουρα για την πιο ανυπόληπτη και αξιοθρήνητη κεντροαριστερά της Ευρώπης, η οποία ευτυχώς δεν πρωταγωνιστεί σε καμία αξιόλογη πολιτική διαπάλη, παρά τις συνεχείς προσπάθειες κάποιων «νταβατζήδων» των ΜΜΕ. Οι κεντροαριστεροί πασόκοι είναι συνήθως κάτι παρακμιακοί λήσταρχοι και λωποδύτες, οι οποίοι έχουν κλίνει την λέξη «κλέφτης» σε όλες τις πτώσεις και πλακώνονται με τους επίδοξους κεντροαριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή οι τελευταίοι τους έχουν… κλέψει για τα καλά την εκλογική πελατεία. Πραγματικά, διαδικασίες συμμορίας, μεταξύ (πολιτικών) κλεφτών…

Πώς σου φαίνεται, Πρετεντέρη; Όσο για την έκφραση «φερετζές» που χρησιμοποιεί ως μέρος της επικεφαλίδας του άρθρου, (και τελειώνουμε με αυτό), το μόνο που θα του πούμε είναι μια (κλασική) Ελληνική παροιμία: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί»…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-pretenterhs-o-feretzes-kai-h-chrush-augh#ixzz5Yiy84ARp

Exit mobile version