Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

O Αβραμόπουλος «σκύλιασε» εναντίον των χωρών που αρνούνται το «Σύμφωνο για την μετανάστευση»

6 ημέρες απομένουν για την διάσκεψη του ΟΗΕ για την μετανάστευση στο Μαρακές του Μαρόκου, και κάποιες χώρες (κυρίως ευρωπαϊκές) έχουν αναιρέσει την υπογραφή τους και δεν θα συνυπογράψουν την «Διακήρυξη για την Μετανάστευση», που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο στην Νέα Υόρκη.

Εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που είχαν από νωρίς διαχωρίσει την θέση τους, και την Ουγγαρία, που δεν συμφώνησε τον Ιούλιο, υπήρξε και συνέχεια από την Πολωνία, την Τσεχία, την Βουλγαρία και την Σλοβακία, ακολούθησαν η Ιταλία, η Ελβετία, η Αυστρία και το Ισραήλ, ενώ πριν από μια εβδομάδα το ίδιο αποφάσισε και η Αυστραλία, η κυβέρνηση της οποίας ισχυρίστηκε ότι το σύμφωνο «δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας», «δεν θα προσθέσει τίποτε στην ενίσχυση της φύλαξη των συνόρων μας» και «δεν προβλέπει με σαφήνεια τον διαχωρισμό  ανάμεσα στην νόμιμη και την παράνομη μετανάστευση, ιδίως όσον αφορά το δικαίωμα σε επιδόματα».

Η ολλανδική κυβέρνηση συμφώνησε να επικυρώσει το σύμφωνο, αλλά θα ζητήσει να υπάρχει ένα παράρτημα στο οποίο θα γίνεται ρητή αναφορά στο ζήτημα των επιδομάτων. Η Γερμανία επίσης θα επικυρώσει το σύμφωνο, αλλά στην σχετική ψηφοφορία που διεξήχθη χθες στην Μπούντεσταγκ υπήρξαν πολλές διαρροές και πολλές αποχές από Γερμανούς βουλευτές.

Τι συμβαίνει λοιπόν πραγματικά και τι κρύβεται πίσω από την υπαναχώρηση αυτών των κρατών; Είναι γεγονός ότι ορισμένα κράτη ερμηνεύουν το σύμφωνο ως ένα έμμεσο pull factor που θα λειτουργήσει στην πράξη ως κίνητρο προσέλκυσης παράνομης μετανάστευσης, διότι οι λαθρομετανάστες μπορεί να χρησιμοποιήσουν το σύμφωνο, παρότι υποτίθεται ότι δεν είναι νομικά δεσμευτικό, ως υπερασπιστικό εργαλείο για να διεκδικήσουν επιδόματα, στέγαση και άλλες κοινωνικές παροχές.

Συν τοις άλλοις, αυξάνονται οι φόβοι ότι ενδέχεται και να ποινικοποιηθεί ακόμη και η κριτική προς την λαθρομετανάστευση! Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, με τις χώρες που αντιλαμβάνονται τι ακριβώς κρύβει αυτή η «Συμφωνία για την Μετανάστευση» συνεχώς να αυξάνονται, βγήκε ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και εξέφρασε την λύπη του(!) για την απόρριψη του συμφώνου από 6 τουλάχιστον κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλώντας τα «να επανεξετάσουν την απόρριψη του Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών για την μετανάστευση, να το ξανασκεφτούν τις επόμενες ημέρες και να συμφωνήσουν, γιατί όπως χαρακτηριστικά λέει στην συνέχεια «εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μιλήσει με μια φωνή κατά την υιοθέτηση του Συμφώνου για την Μετανάστευση του Μαρακές, θα απογοητεύσουμε και θα αποθαρρύνουμε τους Αφρικανούς εταίρους μας»! 

Δηλαδή, για να μην «απογοητευτούν» και «αποθαρρυνθούν» οι «Αφρικανοί εταίροι» του Αβραμόπουλου, πρέπει τα σύνορα της Ευρώπης να ανοίξουν και να γεμίσουν από ανθρώπους που θα έρθουν (και) από την Αφρική! Είναι φανερό ότι ο εντελώς αποτυχημένος εντός κι εκτός Ελλάδος πολιτικάντης Αβραμόπουλος βρίσκεται κυριολεκτικά εκτός Τόπου και Χρόνου. Προσπαθεί να νομιμοποιήσει και να προωθήσει περαιτέρω την λαθρομετανάστευση ανθρώπων στην Ευρώπη από κάθε μεριά του πλανήτη και στην προσπάθειά του αυτή απλώς γελοιοποιείται. Να είναι σίγουρος ότι ολοένα και περισσότερα Έθνη και Λαοί θα πουν «στοπ» σ’ αυτήν την συμφωνία, η οποία θα αλλοιώσει ολοκληρωτικά τον χάρτη της Ευρώπης σε πληθυσμιακό επίπεδο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-abramopoulos-skuliase-enantion-twn-chwrwn-pou-arnountai-to-filolathrometa#ixzz5Yj1ygvne

Exit mobile version