Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα αλβανική πρόκληση στην Βόρειο Ήπειρο: Κατέστρεψαν το Μνημείο του Οπλαρχηγού Θύμιου Λώλη και έσκισαν την Ελληνική Σημαία

Νέα αλβανική πρόκληση στην Βόρειο Ήπειρο: Κατέστρεψαν το Μνημείο του Οπλαρχηγού Θύμιου Λώλη και έσκισαν την Ελληνική Σημαία

Το μίσος των αλβανών εναντίον των Αγωνιστών του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού φαίνεται πως έχει διαχρονική ισχύ, αν κρίνουμε (και) από τα όσα διαδραματίστηκαν στην Κρανιά της Βορείου Ηπείρου.

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας, ομάδα αλβανών «εισέβαλε»  στην πλατεία του χωριού και επιχείρησε να καταστρέψει το μνημείο που είναι αφιερωμένο στον Βορειοηπειρώτη Οπλαρχηγό Θύμιο Λώλη, ενώ κατέβασαν και κατέστρεψαν και την Ελληνική Σημαία που ήταν αναρτημένη στον παρακείμενο ιστό!

Ο νεαρός αλβανός που αφαίρεσε την μαρμάρινη πλάκα και την Ελληνική Σημαία, έγινε αντιληπτός από ομογενείς και στην προσπάθειά του να ξεφύγει έριξε στο έδαφος την κατεστραμμένη σημαία και την πλάκα που έσπασε και τράπηκε σε φυγή προς τα χωράφια που τον περίμεναν σε ΙΧ άλλοι νεαροί αλβανοί.

Oι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τους κατοίκους του χωριού που τους ψάχνουν στα χωράφια γύρω από το χωριό όπου έχουν βρει καταφύγιο.

Και βεβαίως, δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι τις τελευταίες μέρες, αλβανικά ΜΜΕ διαμόρφωσαν ανθελληνικό κλίμα -ανάλογο με αυτό στους Βουλιαράτες- και για το χωριό Κρανιά λόγω του μνημείου που υπάρχει εκεί για τον φημισμένο Βορειοηπειρώτη Οπλαρχηγό.

Πρόσφατα προβλήθηκε στην αλβανική τηλεόραση ένα ανιστόρητο ανθελληνικό «ντοκιμαντέρ», με τίτλο: «Όταν τιμούν τους φονιάδες Αλβανών» και με στόχο τους Βορειοηπειρώτες αγωνιστές κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που αγωνίστηκαν για τα δίκαια του Β/Η Ελληνισμού. Είναι φανερό, λοιπόν, ότι το εμετικό «ντοκιμαντέρ» του τηλεοπτικού καναλιού, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι υποστηρίζει με φανατισμό τον Έντι Ράμα, αποτέλεσε την αφορμή (και όχι την αιτία) για να επιχειρηθεί η συγκεκριμένη βεβήλωση στην Κρανιά.

Ο Θύμιος Λώλης, ο ξακουστός Οπλαρχηγός της περιοχής του Βούρκου, ο προστάτης των φτωχών χωρικών και αγροτών της περιοχής από την ασυδοσία των αλβανών αγάδων και μπέηδων την περίοδο του Μεσοπολέμου, ο ηγέτης του Βορειοηπειρωτικού αντάρτικου τόσο εναντίον των ιταλογερμανών όσο και εναντίον των κομμουνιστών του Ενβέρ Χότζα, είναι λογικό να στοιχειώνει τον ύπνο όχι μόνο των αλβανών, αλλά και των ελληνόφωνων υποτακτικών τους. Εκείνων, δηλαδή, των συνεργατών του Ενβέρ Χότζα, που συνοδοιπόρησαν υπό τις διαταγές του στην αλβανική κατοχή της Βορείου Ηπείρου, τον βασανισμό, τις εξορίες τις φυλακίσεις, τις δολοφονίες των Βορειοηπειρωτών που έμειναν Πιστοί στην Ελλάδα και την Ορθοδοξία και φρόντισαν μέσα από βιβλία και άρθρα να προσπαθήσουν να αμαυρώσουν την εικόνα του Ατρόμητου Καπετάνιου Θύμιου Λώλη, που αποτέλεσε τον φόβο και τον τρόμο των αλβανών για δεκαετίες ολόκληρες. Ό,τι κι αν πουν, ό,τι κι αν κάνουν οι αλβανοί και τα ελληνόφωνα «σκουπίδια» που κατά καιρούς εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους, η Ιστορία της Ελληνικότητας της Βορείου Ηπείρου και της Γενναιότητας των Αγωνιστών της δεν μπορεί να παραγραφεί. Όσο για την αντίδραση του «ελληνικού» κράτους στην νέα ανθελληνική αυτή πρόκληση, εάν κρίνουμε από την (μη) αντίδρασή της στην δολοφονία του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα, είναι σίγουρο ότι θα είναι και πάλι από ανύπαρκτη έως υποτονική.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-albanikh-proklhsh-sthn-boreio-hpeiro-katestrepsan-to-mnhmeio-tou-oplarc#ixzz5Yj2U7BtB

Exit mobile version