Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο 69χρονος που «νιώθει»… 49χρονος και η επέλαση του «δικαιωματισμού»

Email
Share

Ένας 69χρονος Ολλανδός, ο Εμίλ Ράτελμπραντ κατάφερε να κερδίσει τα «10 λεπτά δημοσιότητα» που (κατά τον Άντυ Γούρχωλ) «δικαιούται» κάθε άνθρωπος κατά την διάρκεια της ζωής του.

Ο ιδιόρρυθμος αυτός κύριος -που ισχυρίζεται ότι οι γιατροί του βρίσκουν σώμα και υγεία 45χρονου- προσέφυγε στα δικαστήρια του Άρνεμ ζητώντας να «διορθωθεί» κατά 20 χρόνια η ημερομηνία γέννησής του: από 11 Μαρτίου 1949 σε 11 Μαρτίου 1969. «Πώς άλλοι δικαιούνται να αλλάξουν όνομα ή φύλο; Έτσι κι εγώ θέλω να αλλάξω ηλικία! Το σώμα και η ψυχική μου διάθεση δεν συνάδουν με αυτό που γράφει η ταυτότητα».

Μάλιστα, το… πάθος του ήταν τέτοιο, ώστε προκειμένου να μην τον απορρίπτουν ως «γέρο» οι γυναίκες στα σάιτ «τυφλών γνωριμιών» και να βρίσκει δουλειές που ταιριάζουν στην «ηλικία της ψυχής του», δήλωσε πρόθυμος να παραιτηθεί από τα συνταξιοδοτικά του δικαιώματα!

Πριν βιαστείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας για τον άνθρωπο αυτό, γιατί ξαφνικά αποφάσισε να αρνηθεί τους νόμους της φύσης και να δηλώσει 20 χρόνια νεώτερος (πάλι… καλά, καθώς θα μπορούσε να δηλώσει 19άρης…) σκεφτείτε λίγο το γενικότερο κλίμα που επικρατεί με την επέλαση του «δικαιωματισμού», το οποίο αγνοεί, ορισμένες φορές με τον πλέον προκλητικό τρόπο, τις ίδιες τις επιλογές της Φύσης.

Δεν ήταν κάτι το «πρωτοφανές» αυτό που ζήτησε ο «τζόβενος» Ολλανδός. Όταν άτομα αρσενικού ή θηλυκού φύλου δηλώνουν «ουδέτερα» όντα και απαιτούν να αναφέρονται ως «το», όταν γυναίκες δηλώνουν ότι «παντρεύονται» τον… εαυτό τους ή ένα… αμπαζούρ και αυτό θέλουν να ακούγεται ως απολύτως… φυσιολογικό, γιατί να μην συμβεί κάτι ανάλογο και με την περίπτωση του 69χρονου «γερομπισμπίκη»;

Ποιος αποκλείει αύριο να υπάρξουν περιπτώσεις κατά τις οποίες άνθρωπος θα θέλει να δηλώσει ότι είναι «υποβρύχιο» ή επιζών τυραννόσαυρος Rex ή ακόμη ότι θέλει να «αρραβωνιαστεί» το κινητό του τηλέφωνο ή να «παντρευτεί» την ιτιά που είναι φυτεμένη στον κήπο του σπιτιού του;

Σας φαίνεται περίεργο ή απίστευτο; Πιστεύετε ότι δεν μπορεί να εκτραχυνθεί κι άλλο η κατάσταση με τον «δικαιωματισμό», ο οποίος όχι μόνο δεν γνωρίζει φραγμούς, αλλά έχει καλλιεργήσει μέσα στα πλαίσια της «πολιτικής ορθότητας» μια αντίληψη ότι οι επιθυμίες και τα «θέλω» του οποιουδήποτε έχουν τέτοιο χαρακτήρα «τοτέμ» ώστε να πρέπει να βρίσκονται πάνω από τους φυσικούς νόμους, αφού σύμφωνα με την λογική του «δικαιωματισμού» όλα είναι αποτέλεσμα «κοινωνικής κατασκευής».

Δεν υπάρχουν Έθνη και Φυλές, δεν υπάρχουν φύλα, αλλά μόνο ό,τι κατασκευάζει η κοινωνία. Να είστε, επομένως έτοιμοι στο (άμεσο κιόλας) μέλλον να δείτε κι άλλες περιπτώσεις παρόμοιες με αυτή του 69χρονου Ολλανδού, οι οποίες μάλιστα μπορεί να είναι ακόμη πιο «προχωρημένες» στο «δικαιωματικό» περιεχόμενό τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-69chronos-pou-niwthei-49chronos-kai-h-epelash-tou-dikaiwmatismou#ixzz5YuiM6Dtd

Exit mobile version