Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στα επίπεδα της κατοχής έφτασε η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα

Στα επίπεδα της κατοχής έφτασε η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα

Ακόμη μια έρευνα δείχνει το μέγεθος του κινδύνου της  υπογεννητικότητας που απειλεί το Έθνος μας. Συγκεκριμένα, τον κώδωνα του κινδύνου για την μείωση του πληθυσμού στην Ελλάδα από το 2011, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κρούει ο ΣΕΒ. Όπως αναφέρει στο ενημερωτικό του δελτίο, μέχρι το ξέσπασμα της κρίσης ο πληθυσμός αυξανόταν, καθώς η μετανάστευση και, πιο πρόσφατα, η τροφοδοτούμενη από την κατανάλωση ανάπτυξη της δεκαετίας του 2000 δημιουργούσαν επίπλαστη ευημερία.

Αυτοί οι παράγοντες συγκάλυπταν σε μεγάλο βαθμό την ουσιαστική στασιμότητα της φυσικής κίνησης του πληθυσμού (σχεδόν μηδενική διαφορά γεννήσεων-θανάτων), που είχε αρχίσει προς τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Στα χρόνια της κρίσης και της προσαρμογής, όμως, όλα άλλαξαν, και οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 29.380 μεταξύ 2009 και 2017, όσο περίπου είχαν μειωθεί την δεκαετία του 1940 (-30.000). Έτσι, σταδιακά, ο πληθυσμός άρχισε να μειώνεται.

Η παρατεταμένη διάρκεια της βαθιάς κρίσης, μαζί με την αναιμική ανάκαμψη που την διαδέχεται, την υποχρηματοδότηση των δημοσίων αγαθών και τις εν γένει περιορισμένες δυνατότητες στήριξης της οικογένειας που αφήνει η ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική μπορεί να αποδειχθούν μοιραίες.

Στην περίοδο της κρίσης, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων και η μεγάλη ανεργία υπέσκαψαν τις σταθερές πάνω στις οποίες βασιζόταν έως τότε το νέο νοικοκυριό, όπως η ύπαρξη τουλάχιστον μιας σταθερής δουλειάς, η στήριξη του ζευγαριού από τους γονείς κ.α. Το περίεργο είναι ότι ο ΣΕΒ όχι μόνο… άργησε να μας δώσει τα στοιχεία του για το δημογραφικό, αλλά σε κάθε ευκαιρία ζητά να ενισχυθούν τα μέτρα (π.χ. διατήρηση του κατώτατου μισθού) που επιτείνουν το πρόβλημα…

Σημασία δεν έχει μόνο να επισημαίνεις ένα πρόβλημα, αλλά και να προτείνεις συγκεκριμένες λύσεις γι’ αυτό. Τα κόμματα και οι φορείς του «Συνταγματικού τόξου», που ο «ανθρωπισμός» τους εξαντλείται μόνο στους «πρόσφυγες» και τις λεγόμενες «ευπαθείς κοινωνικές ομάδες» έκαναν (και συνεχίζουν να κάνουν) ό,τι μπορούν για την επιδείνωση του δημογραφικού προβλήματος που αποτελεί τον υπ’ αριθμόν 1 κίνδυνο για το Έθνος των Ελλήνων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sta-epipeda-ths-katochhs-eftase-h-upogennhtikothta-sthn-ellada#ixzz5Z0AW05YZ

Exit mobile version