Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πάνω από 100.000 ευρώ οι ζημιές στο ΑΠΘ: Οι παρακρατικοί βεβήλωσαν ακόμα και τις εικόνες!

Εικόνες χάους στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – Οι παρακρατικοί κουκουλοφόροι βρήκαν τα κλειδιά από τις καθαρίστριες με αποτέλεσμα να έχουν πρόσβαση στις γραμματείες, τις οποίες έσπασαν.

Τα 100.000 ευρώ υπολογίζεται ότι ξεπερνά το κόστος των ζημιών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μετά τη λήξη της πορείας για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Έχουν καταστρέψει όλη τη Σχολή. Ενώ αρχικά πιστεύαμε ότι οι ζημιές άγγιζαν τις 50.000 ευρώ, λεπτό με το λεπτό ανακαλύπτουμε περισσότερες και πλέον είμαστε σε θέση να πούμε ότι οι ζημιές ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ», δήλωσε στη Voria.gr ο αναπληρωτής Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής και πρόεδρος του Πρόεδρος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, Συμεών Πασχαλίδης, εκφράζοντας την αγανάκτησή του καθώς όπως είπε «δεν γίνεται να έρχονται να τα ρημάζουν όλα κάθε δύο μήνες».

Σύμφωνα με τον κ. Πασχαλίδη, οι κουκουλοφόροι βεβήλωσαν εικόνες και τοιχογραφίες, έσπασαν θρανία, τζάμια και καρέκλες. Η αίθουσα συνεδριάσεων της Σχολής έχει καταστραφεί και δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει, ενώ ακόμη και 12 ώρες μετά, η μυρωδιά από τη φωτιά και τα δακρυγόνα είναι ακόμη αισθητή σε διάφορα σημεία του campus.

«Διέλυσαν και ξήλωσαν μεταλλικές πόρτες, έσπασαν τις τουαλέτες, κατέστρεψαν τους υπολογιστές στις γραμματείες και έχουν κλέψει σκληρούς δίσκους με σημαντικά αρχεία. Είναι πρωτοφανή πράγματα αυτά, οι γραμματείες αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να λειτουργήσουν» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Οι παρακρατικοί των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κέρδισαν επάξια για ακόμη μια φορά τον χαρακτηρισμό «κατσαπλιάδες».

Περισσότερες φωτογραφίες

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/panw-apo-100.000-eurw-oi-zhmies-sto-apth-oi-parakratikoi-bebhlwsan-akoma-ka#ixzz5Z0Ah6zNJ

Exit mobile version