Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σε πλήρη συμφωνία με τις δηλώσεις Ζάεφ, οι φιλοσκοπιανοί στην Ελλάδα ζητάνε την διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας στα σχολεία!

Σε πλήρη συμφωνία με τις δηλώσεις Ζάεφ, οι φιλοσκοπιανοί στην Ελλάδα ζητάνε την διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας στα σχολεία!

Με την ευκαιρία των δηλώσεων Ζάεφ για την διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας στα ελληνικά σχολεία, αξίζει τον κόπο να δούμε την «απόφαση» του τελευταίου «συνεδρίου» της οργανώσεως «Ουράνιο Τόξο» που πραγματοποιήθηκε στο Ξινό Νερό της Φλώρινας.

Πριν προχωρήσουμε στις «αποφάσεις» αξίζει να θυμίσουμε την αμηχανία του καθεστώτος όταν η Χρυσή Αυγή μπλόκαρε εκδήλωση αυτών των φιλοσκοπιανών. Τότε με εξαίρεση κάποια τοπικά μέσα που κάλυψαν το γεγονός, τα κεντρικά ΜΜΕ τήρησαν μία στάση σιγής, περιμένοντας το γεγονός να ξεχαστεί.

Οι λιγοστοί φιλοσκοπιανοί, λοιπόν, συνεδρίασαν στο Ξινό Νερό και εξέδωσαν ψήφισμα και καλούν την Ελληνική Πολιτεία:

«1. Να αναγνωρίσει επιτέλους την εθνική μακεδονική της μειονότητα.

2. Να εισάγει τη μακεδονική γλώσσα στην δημόσια εκπαίδευση, στις περιοχές όπου αυτή ομιλείται.

3. Να επιτρέψει άμεσα την άνευ όρων επιστροφή των Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων, κλείνοντας έτσι οριστικά και αμετάκλητα ένα ανθρωπιστικό ζήτημα που αποτελεί παράλληλα και την τελευταία ανοικτή πληγή του εμφυλίου πολέμου.

4. Να προχωρήσει άμεσα στην νομιμοποίηση της Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού, όπως επιτάσσουν οι καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

5. Να χρησιμοποιήσει την εθνική και γλωσσική διαφορετικότητα ως φορείς ανάπτυξης, ειρηνικής συνύπαρξης και ευημερίας στα πρότυπα των όσων εφαρμόζονται ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι ως πηγές συνεχών και απαράδεκτων διακρίσεων».

Όπως βλέπουμε το ψήφισμα των φιλοσκοπιανών απηχεί ακριβώς τις δηλώσεις Ζάεφ περί αναγνωρίσεως μίας φαντασιακής «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα και την διδασκαλία της δήθεν «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα.

Το γεγονός, δε, ότι αυτές οι αξιώσεις εντείνονται τώρα, μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, μας δείχνει το πόσο εθνοπροδοτική είναι αυτή η συμφωνία, αλλά και το που ακριβώς σκοπεύουν οι σκοπιανοί. Έχοντας διδαχτεί από τους τούρκους, ακολουθούν τα ίδια βήματα στην Μακεδονία, όπως οι τούρκοι στην Θράκη και με ακριβώς τους ίδιους σκοπούς.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/se-plhrh-sumfwnia-me-tis-dhlwseis-zaef-oi-filoskopianoi-sthn-ellada-zhtane#ixzz5Z1KPMTH5

Exit mobile version