Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γελάει ο κόσμος: Η ΝΔ έβγαλε πρόταση για τα «κόκκινα δάνεια» – Τσιμουδιά για τα δικά της δανεικά κι αγύριστα!

Γελάει ο κόσμος: Η ΝΔ έβγαλε πρόταση για τα «κόκκινα δάνεια» - Τσιμουδιά για τα δικά της δανεικά κι αγύριστα!

Περισσεύει το θράσος από τους πολιτικάντηδες και η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο δεν ξεφεύγει από αυτόν τον «κανόνα», αλλά μάλλον αποτελούν τα πιο αντιπροσωπευτικά παραδείγματα θράσους.

Σήμερα, λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία έβγαλε προτάσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα άνευ σημασίας πρόγραμμα δόσεων για την αποπληρωμή των χρεών.

Αυτό που έχει πραγματική σημασία είναι ότι στην όλη ανακοίνωση δεν γίνεται κανένας λόγος για τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας και πως δεν περιλαμβάνει ούτε διαγραφές χρεών, όπως είχε προτείνει για τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Από την άλλη πλευρά, η Χρυσή Αυγή που δεν έχει λάβει ποτέ δάνειο από τράπεζα, πόσω μάλλον «κόκκινο», είχε καταθέσει πρόταση για τα «κόκκινα δάνεια» στην συνέντευξη τύπου του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου στη ΔΕΘ, η οποία δεν δημοσιεύτηκε από τα ΜΜΕ, ελέω της εμπάθειάς τους και σας παρουσιάζουμε τα επίμαχα αποσπάσματα:

«Θα σας αναφέρω ευκαιρίας δοθείσης από το πρόγραμμά μας για το θέμα των κόκκινων δανείων, όπου έχουμε συγκεκριμένη πρόταση, η οποία έχει ως εξής:

Κρατικοποίηση των μη εξυπηρετούμενων κόκκινων δανείων και δημιουργία αυτοχρηματοδοτούμενου κατά βάση εθνικού οργανισμού διαχείρισης επισφαλών ιδιωτικών χρεών με ολιγομελές εξειδικευμένο προσωπικό που θα λειτουργήσει με κοινωνικά κριτήρια. Με αυτό τον τρόπο η δημιουργία μίας εθνικής “Bad Bank” θα συνεισφέρει στην σταδιακή και κοινωνικά δίκαιη αναδιάρθρωση.

Να μπορείς εσύ να δανειστείς από το Ελληνικό κράτος, από μία τράπεζα που θα ανήκει στο Ελληνικό Κράτος, και να αναπτύξεις αναλόγως την επιχείρησή σου. Μόνο έτσι μπορεί να υπάρχει προστασία. Τους είχα θέσει στην Βουλή το εξής ερώτημα, που το λέει επιγραμματικά και το πρόγραμμα αυτό το οποίο έχουμε, ότι γιατί δεν λέτε στον Ελληνικό Λαό να διεκδικήσει αυτό που εσείς θα πουλήσετε; Τα κόκκινα δάνεια, με το ίδιο ποσοστό να το πάρει και ο Έλληνας πολίτης. Ξέρετε κάτι; Επειδή υπάρχουν πολλά λεφτά που έχουν βγει μέσα από τις τράπεζες και υπάρχουν σε ντουλάπια, σε παπλώματα, σε χρηματοκιβώτια, θα υπήρχε συγχρόνως μία κίνηση του χρήματος. Έχει ο άλλος ένα κόκκινο δάνειο και χρωστάει 100.000 ευρώ, το παίρνει το fund με τα κοράκια 10.000 ευρώ. Αν του έλεγαν ότι θα το πάρει αυτός με 10.000 ευρώ θα τα έβρισκε; Ναι ή όχι; Θα τα έβρισκε, αλλά αυτοί προτιμούν να τα δώσουν στα «κοράκια» και τέλος, αφού εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους.»

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/gelaei-o-kosmos-h-nd-ebgale-protash-gia-ta-kokkina-daneia-tsimoudia-gia-ta#ixzz5ZBb0WwHo

Exit mobile version