Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δημοσκόπηση MRB: Άνοδος για την Χρυσή Αυγή που κερδίζει απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ

Email
Share

Σειρά της MRB ήταν να πιστοποιήσει την άνοδο της Χρυσής Αυγής σε δημοσκόπησή της, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα και εμφανίζει το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου με το… μετριοπαθές (κατόπιν χειρουργείου) 6,8% χωρίς αναγωγή.

Βεβαίως, επειδή η MRB ανήκει στον Δημήτρη Μαύρο, που πρόσκειται ξεκάθαρα στη ΝΔ, δεν θα μπορούσε να εμφανίζεται ξεκάθαρα τρίτη η Χρυσή Αυγή, όπως είναι στην πραγματικότητα και έτσι παρουσιάζεται ίσα με το κλεφτοΠαΣοΚ, στα πλαίσια της γνωστής τακτικής για νεκρανάσταση του ΠαΣοΚ ώστε να μπορέσει να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ.

Η δημοσκόπηση αυτή της MRB δίνει προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του Σύριζα με ποσοστά 31,3% και 23,3% αντίστοιχα, ενώ ακολούθως είναι η Χρυσή Αυγή και το ΠαΣοΚ με ποσοστό 6,8%. Την σύνθεση της Βουλής «κλείνει» το ΚΚ€ που λαμβάνει 6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 15,7%.

Όσον αφορά την τακτική παρουσίασης του ΠαΣοΚ ως «τρίτου» με αυξημένα ποσοστά, Κυριακή (των εκλογών) κοντή γιορτή και πάλι οι δημοσκόποι θα είναι στα τηλεπαράθυρα προσπαθώντας να εξηγήσουν το γιατί έκαναν «λάθος» για ακόμα μια φορά.

Όσον αφορά την Χρυσή Αυγή, ακόμα και η MRB πιστοποιεί την άνοδο του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, ασχέτως αν προσπαθεί να την αποκρύψει. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας μας έδινε 6% ενώ τώρα μας δίνει 6,8%, το οποίο με αναγωγή ξεπερνά το 8%. Επιπλέον, η MRB στην εκτίμηση ψήφου καταγράφει ποσοστό 8,1% κεντρική τιμή για την Χρυσή Αυγή και ανώτατο το 9,4%.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η Χρυσή Αυγή παίρνει 2,1% από τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και 2,6% από την ΝΔ.

Δεν θα σταθούμε στο αν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής θα είναι τόσα ή πολύ περισσότερα. Αυτό, όπως προείπαμε, θα κληθούν να το εξηγήσουν οι δημοσκόποι στους τηλεθεατές το βράδυ των εκλογών. Αυτό στο οποίο θα σταθούμε είναι ότι η άνοδος αυτή της Χρυσής Αυγής είναι μονάχα η απαρχή, αφού όπως φαίνεται από τα δημοσιευθέντα ποιοτικά στοιχεία, 70,2% των ερωτηθέντων απορρίπτουν την «Συμφωνία των Πρεσπών», ενώ υψηλά στην ατζέντα των Ελλήνων είναι θέματα όπως το λαθρομεταναστευτικό, τα εθνικά θέματα και φυσικά η ανεργία, θέματα δηλαδή που είναι εξόχως ευνοϊκά για την Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε επίσης: Και η Alco ομολογεί: Αδιαμφισβήτητη τρίτη πολιτική δύναμη η Χρυσή Αυγή που αγγίζει διψήφια ποσοστά!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mrb-htan-na-pistopoihsei-thn-anodo-ths-chrushs-aughs-se-dhmoskophsh-th#ixzz5ZavTaphl

Exit mobile version