Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ούτε λέξη από τον Μητσοτάκη για το όνομα της Μακεδονίας μας στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας!

Ούτε λέξη από τον Μητσοτάκη για το όνομα της Μακεδονίας μας στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας!

Έκλεισε με ομιλία του το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο μείζον ζήτημα του ονοματολογικού των Σκοπίων.

Στην τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ουσιαστικά δεν είπε ούτε μία λέξη για το όνομα της Μακεδονίας και την παραχώρησή του στους σκοπιανούς σφετεριστές, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί μία πολιτική διγλωσσίας, για να υφαρπάξει ψήφους πατριωτών.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στην σύντομη αναφορά του στο ονοματολογικό των Σκοπίων:

«Κύριε Τσίπρα, δεν σώσατε καμία Μακεδονία. Το μόνο που κάνατε είναι να δώσετε Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους γείτονες μας. Είπατε ναι εκεί που όλοι οι άλλοι είχαν το σθένος να πουν όχι. Και βάλατε την μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απέναντί σας για να εξασφαλίσετε κάποια ψήγματα από τη ρημαγμένη αξιοπιστία σας. Σταματήστε να προσβάλλετε τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες. Σταματήστε να χαρακτηρίζετε ακροδεξιό και εθνικιστή όποιον διαφωνεί με την πολιτική σας»

Όπως βλέπετε η πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας, ήδη από το 1993 είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, ήτοι η παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς.

Μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, τόνισε: Στην πρόταση μομφής την οποία έκανε προς την κυβέρνηση ήτανε ξεκάθαρα ότι δεν θέτει θέμα ονομασίας, μόνο εθνικότητας και γλώσσας. Άρα υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Επιπλέον, όταν το 1993 εμείς βγάζαμε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας μας, «Χρυσή Αυγή» με σύνθημα «ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ». Ήμασταν πρωτοπόροι τότε στα εθνικά και πατριωτικά συλλαλητήρια, όταν η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έλεγε ότι «σε 10 χρόνια θα έχει ξεχαστεί το όνομα της Μακεδονίας».”

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε από βήματος Βουλής ο Συναγωνιστής, Ιωάννης Λαγός, πλαισιώνοντας τον λόγο του με ντοκουμέντα και αποδείξεις, «η Νέα Δημοκρατία με συμφωνία του τότε πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον Κίρο Γκλιγκόροφ στις 7 Απριλίου του 1993 αναγνώρισε τα Σκόπια ως “ΠΓΔΜ”, παραχωρώντας τους έτσι το όνομα της Μακεδονίας μας».

Έτσι, λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία κρύβει πίσω από δήθεν «διαφωνίες» της για την εθνικότητα και την γλώσσα την χαρά της για την «Συμφωνία των Πρεσπών», που επιτυγχάνει την πάγια θέση και δέσμευση της ΝΔ προς τον διεθνή παράγοντα. Εξού και η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Süddeutsche Zeitung στις 20 Ιουλίου «Έχω πει ξεκάθαρα ότι δεν μου αρέσει αυτή η συμφωνία. Αλλά λέω επίσης, ότι θα σεβαστώ ως μια υποχρέωση της χώρας, εφόσον θα επικυρωθεί από την Ελληνική Βουλή».

Mόνο ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής έχει δηλώσει ρητά και ξεκάθαρα ότι θα καταργήσει αυτή την επαίσχυντη και προδοτική συμφωνία.

Επιστολή – δέσμευση Ν. Γ. Μιχαλολιάκου προς τους Διεθνείς Οργανισμούς για την ακύρωση της συμφωνίας με τα Σκόπια από την Χρυσή Αυγή

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oute-lejh-apo-ton-mhtsotakh-gia-to-onoma-ths-makedonias-mas-sto-sunedrio-th#ixzz5ZtYYqDhn

Exit mobile version