Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα αλβανική πρόκληση: Απαγόρευσαν την είσοδο σε καθηγητή Πανεπιστημίου, γιατί είχε βιβλία για την Βόρειο Ήπειρο!

Μια νέα αλβανική πρόκληση έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής, όταν στην συνοριακή διέλευση της Κακαβιάς, από την Ελλάδα στην Αλβανία, απαγορεύτηκε από τις αλβανικές τελωνειακές και αστυνομικές υπηρεσίες  χθες το βράδι να εισέλθει στην Αλβανία ο Παναγιώτης Μπάρκας, επικεφαλής του τμήματος Ελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο του Αργυρόκαστρου.

Η απαγόρευση έγινε επειδή ο Μπάρκας μετέφερε μαζί του περίπου 100 βιβλία(!), από τα οποία περίπου 20 είχαν ιστορικό περιεχόμενο για την Βόρεια Ήπειρο(!!), με τα βιβλία αυτά να προορίζονται για το πανεπιστήμιο του Αργυρόκαστρου, όπως σημειώνει σχετικό αλβανικό δημοσίευμα.

Πηγές αναφέρουν ότι τα βιβλία που κατασχέθηκαν και το υλικό που είχε ο Μπάρκας θα μεταφερθούν στο γραφείο του εισαγγελέα. Η αστυνομία κράτησε αυτό το γεγονός μυστικό, και δεν ανέφερε ούτε την προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην Αλβανία του Παναγιώτη Μπάρκα, ούτε την κατάσχεση των βιβλίων.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι ακόμη και τα βιβλία που αναφέρουν την απαγορευμένη για τους αλβανούς φράση «Βόρεια Ήπειρος» βρίσκονται στο στόχαστρο του κράτους-κατασκεύασμα του 1912, το οποίο έχει μέχρι σήμερα σκλαβωμένη την τρεις φορές απελευθερωθείσα κατά τον 20ο αιώνα Βόρειο Ήπειρο.

Ό,τι κι αν κάνουν όμως οι αλβανοί, δεν μπορούν να σβήσουν ούτε την Ιστορική Αλήθεια ούτε τον Εθνικό πόθο κάθε Συνειδητοποιημένου Έλληνα για την σκλαβωμένη αυτή Γη του Ελληνισμού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-albanikh-proklhsh.-apagoreusan-thn-eisodo-se-boreiohpeirwth-kathhghth-p#ixzz5ZyQxuY84

Exit mobile version