Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Πράσινο φως» από τους διεθνείς τοκογλύφους στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον προϋπολογισμό του 2019

Ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2019 στην Βουλή, αξίζει να σημειώσουμε την στάση που κράτησαν οι δανειστές απέναντι στον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση. Αντί, λοιπόν, για ανησυχίες αυτό το οποίο είδαμε ήταν η με συνοπτικές διαδικασίες έγκριση του προϋπολογισμού από τους λεγόμενους «θεσμούς».

Και επειδή, όπως μας δείχνουν ανελλιπώς 4 χρόνια τώρα, δεν έχουν… αγαπήσει τον Λαό μας, αλλά πιέζουν μέχρι εσχάτων για την ολοκληρωτική λεηλασία κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής της Χώρας, το «πράσινο φως» που άναψαν για τον προϋπολογισμό του 2019 σημαίνει ότι τα συμφέροντά τους είναι πλήρως διασφαλισμένα. Σε πρακτικό επίπεδο η πλέον μνημονιακή και εθελόδουλη κυβέρνηση έχει φροντίσει να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις των δανειστών για το 2019, οπότε τα αφεντικά της έδωσαν σ’ αυτήν περιθώριο για το συνταξιοδοτικό και τα επιμέρους κοινωνικά μέτρα, τα οποία βεβαίως και αποτελούν «σταγόνα στον ωκεανό».

Παρά την κούφια θριαμβολογία της θρασύτατης «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης, οι διεθνείς τοκογλύφοι θα εισπράξουν 6,6 δισ. τόκους (το 11,5 των δαπανών), ενώ παράλληλα έχουν εξασφαλισμένες τις απαιτήσεις τους με το υπερταμείο, αλλά και τους ψηφισμένους με δυνατότητες άμεσης εφαρμογής «αυτόματους σταθεροποιητές» της οικονομίας: α) τον δημοσιονομικό κόφτη, β) την μείωση των συντάξεων, γ) την μείωση του αφορολόγητου.

Συνεπώς, οι λεγόμενοι «θεσμοί», υπό αυτές τις συνθήκες δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να προβληματιστούν με τον προϋπολογισμό του 2019 που καταθέτει το πολιτικό υπηρετικό προσωπικό της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-diethneis-tokoglufoi-anapsan-to-prasino-fws-gia-ton-propologismo-tou-201#ixzz5ZyqoaH3U

Exit mobile version