Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

159% αυξήθηκε η θρησκευτική βία στην Ελλάδα το 2017 – Το 94% αφορά Ορθόδοξους Ναούς!

Κατά 159% (!) αυξήθηκε η θρησκευτική βία στην Ελλάδα το 2017. Πριν, όμως βιαστούν οι «αντιφασίστες» και «αντιρατσιστές» να μιλήσουν για την εγχώρια άνοδο της βίας του «φασισμού και ρατσισμού» να τους πληροφορήσουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των στόχων ήταν Ορθόδοξοι Ναοί, συνεχίζοντας μια θλιβερή παράδοση από την προηγούμενη χρονιά.

Ειδικότερα, το 2016 καταγράφηκαν συνολικά 215 περιστατικά βίας σε χώρους θρησκευτικής σημασίας. Από αυτά, 208 αφορούσαν την Ορθόδοξη Εκκλησία και ένα την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, πέντε καταγεγραμμένα περιστατικά θρησκευτικής βίας αφορούσαν τον ιουδαϊσμό, ένα τον μουσουλμανισμό, ενώ δεν αναφέρθηκαν περιστατικά σε βάρος χώρων άλλων θρησκευμάτων.

Αντίθετα, για το 2017 κατεγράφησαν 556 περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας, από τα οποία 525 περιστατικά, δηλαδή το 94% επί των συνολικών περιστατικών αφορούν Ορθόδοξες Εκκλησίες και χώρους, αρκετά από τα οποία φέρουν χαρακτηριστικά θρησκευτικής μισαλλοδοξίας. Επιπλέον, δύο περιστατικά αφορούν τους καθολικούς, 11 καταγράφηκαν κατά στόχων ιουδαϊκού χαρακτήρα, ενώ οκτώ είναι τα περιστατικά κατά μουσουλμανικών στόχων.

Η έκθεση αυτή, η οποία μάλιστα φέρει την σφραγίδα της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων, αποτελεί ένα ηχηρό «χαστούκι» στους κάθε λογής «δικαιωματάκηδες» και δείχνει ότι το πραγματικό μίσος και μισαλλοδοξία στην Ελλάδα έχει ως θύματα τους Έλληνες και τους τόπους εκδήλωσης της θρησκευτικής πίστης τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/159-aujhthhke-h-thrhskeutikh-bia-sthn-ellada-to-2017.-to-94-afora-orthodojo#ixzz5a8Zs6LVe

Exit mobile version