Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΣΥΡΙΖΑ σώζει Καμμένο για το σκάνδαλο με τους λαθρομετανάστες: «Νομιμοποιούνται» με τροπολογία οι ύποπτες συναλλαγές του ΥΠΕΘΑ!

ΣΥΡΙΖΑ σώζει Καμμένο για το σκάνδαλο με τους λαθρομετανάστες: «Νομιμοποιούνται» με τροπολογία οι ύποπτες συναλλαγές του ΥΠΕΘΑ!

Δεν έχει περάσει ούτε μήνας από την αποκάλυψη ότι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης διαπίστωσε «παραβίαση των διαδικασιών σύναψης συμβάσεων, που οδήγησαν σε αδικαιολόγητες δαπάνες για την EASO (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο), κακοδιαχείριση, κατάχρηση θέσης σε θέματα ανθρωπίνων πόρων, παρενόχληση και ακατάλληλη συμπεριφορά προς τα μέλη του προσωπικού, καθώς και παραβιάσεις των κανόνων προστασίας των δεδομένων» σε μία έρευνα που είχε ως επίκεντρο το Υπουργείο Αμύνης του Καμμένου και τα εκατομμύρια που χορηγήθηκαν, προκειμένου να μετατραπεί ο Ελληνικός Στρατός σε υπηρέτρια των λαθρομεταναστών και τα στρατόπεδά του σε “hot spot”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν ήδη δημοσιευτεί, μιλάμε για περίπου 112 εκατ. ευρώ, τα οποία χωρίστηκαν σε περίπου 2.000 συμβάσεις. Από αυτές τις 2.000, πολλές εκατοντάδες είναι με απευθείας ανάθεση, «πρόχειρους διαγωνισμούς» και συνοπτικές – αδιαφανείς διαδικασίες, ενώ είναι πραγματικά πάμπολλες οι ανανεώσεις στους ίδιους ανθρώπους.

Σήμερα, λοιπόν, έχουμε το νομοσχέδιο «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής», το οποίο συζητείται στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου και προβλέπει πως θεωρούνται νόμιμες όλες οι δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν από το 2016 ενώ παράλληλα επεκτείνει και για το 2019 την διαδικασία διαχείρισης κονδυλίων «κατά παρέκκλιση» κάθε κανόνα διαφάνειας και ελέγχου.

Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο προστέθηκε τροπολογία που διευρύνει το καθεστώς αναδρομικής νομιμοποίησης δαπανών και για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Με την προτεινόμενη ρύθμιση, τακτοποιούνται διάφορες οικονομικές εκκρεμότητες οι οποίες προέκυψαν από την απαίτηση ταχείας ανταπόκρισης στη διαρκώς εξελισσόμενη πραγματικότητα των υπηρεσιών του ΥΠΕΘΑ που είναι επιφορτισμένες για την αντιμετώπιση των αναγκών των προσφύγων και μεταναστών στους τομείς σίτισης, διαμονής, μεταφοράς και υγειονομικής περίθαλψης» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Κάπως έτσι εξηγείται η «αινιγματική» φράση του Τσίπρα τις προάλλες «όχι ρε παιδιά, που να πάει ο Καμμένος; Μην ανησυχείτε…»Οι συριζαίοι έχουν μαθητεύσει καλά στις πρακτικές των νεοδημοκρατών και στην αναδρομική «νομιμοποίηση» των σκανδάλων τους και του… συντρόφου Πάνου Καμμένου, ο οποίος «που να πάει»…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/suriza-swzei-kammeno-gia-to-skandalo-me-tous-lathrometanastes-nomimopoiount#ixzz5aExdZorv

Exit mobile version