Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, το οποίο απασχολεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, έχει ταλανίσει πολλές κυβερνήσεις ανά την Ευρώπη και έχει καθορίσει την ατζέντα σε σειρά εκλογικών αναμετρήσεων (Γερμανία, Σουηδία κ.λπ.). Έτσι, το βράδυ της Τρίτης, ο Σαρλ Μισέλ -ο πρωθυπουργός που ηγούνταν συνασπισμού τεσσάρων κομμάτων- μετέβη στο Κάστρο του Λάκεν όπου βρίσκονται τα ανάκτορα, για να υποβάλει την παραίτησή του στον βασιλιά Φιλίπ, ο οποίος αναμένεται να την κάνει δεκτή.
Η αρχή του τέλους ήρθε όταν ο Μισέλ ανακοίνωσε την απόφασή του να κυρώσει το Παγκόσμιο Σύμφωνο για την Μετανάστευση, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από την εθνικιστική ΝεοΦλαμανδική Συμμαχία (N-VA), το μεγαλύτερο κόμμα στην Βουλή και μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού. Παρότι ο Μισέλ πέρασε το Σύμφωνο με την στήριξη των αντιπολιτευόμενων σοσιαλιστών (PS) και των Πρασίνων (Ecolo), το κόμμα των Φλαμανδών απέσυρε την στήριξή του, αφήνοντας την κυβέρνηση με 52 βουλευτές έναντι 98 της αντιπολίτευσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπογραφή του Συμφώνου ήταν η αφορμή για σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή, κατά την διάρκεια μεγάλης λαϊκής διαδήλωσης ενάντια στο Παγκόσμιο Σύμφωνο, με την βελγική αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να απωθήσει τους διαδηλωτές.
Βλέπουμε, λοιπόν, ότι η σθεναρή αντίδραση-αντίσταση των Βέλγων στο καταστροφικό Σύμφωνο για την Μετανάστευση οδήγησε την κυβέρνηση της χώρας σε παραίτηση. Είθε η περίπτωση αυτή να αποτελέσει ένα θετικό παράδειγμα για όλη την Ευρώπη και τα Έθνη της, στην προσπάθεια των Λαών τους να κρατήσουν την δομή του Έθνους-Κράτους και όχι να μετατρέψουν τις χώρες τους σε χώρους υποδοχής και μόνιμης εγκατάστασης αναρίθμητων ανθρώπων που θα έρθουν παράνομα από κάθε μέρος του κόσμου.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/paraiththhke-sto-belgio-h-kubernhsh-pou-pshfise-to-sumfwno-gia-thn-metanast#ixzz5aFnlfRx7