Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προκαλούν ξανά οι αλβανοί: «Οι περιουσίες στην Χιμάρα είναι του κράτους και όχι των Βορειοηπειρωτών».

Συνεχίζουν απτόητοι τις προκλήσεις τους οι αλβανοί σε βάρος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, με κύριο περιεχόμενο τις τελευταίες ημέρες τα όσα πράττουν εναντίον των κατοίκων της Χιμάρας.

«Οι περιουσίες στην Χιμάρα είναι δικές μας και όχι των Βορειοηπειρωτών», δήλωσε εντελώς προκλητικά ο αλβανός υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι. Αυτή η δήλωσή του αντικατοπτρίζει την θέληση της αλβανικής κυβέρνησης ότι οι Έλληνες της Χιμάρας δεν έχουν ιδιωτική περιουσία, γυρίζοντας έτσι πίσω στα χρόνια της κομμουνιστικής δικτατορίας του Ενβέρ Χότζα.

Ο Ράμα θέλει έτσι να οδηγήσει στην πλήρη εκδίωξη των Ελλήνων της Χιμάρας από τις πατρογονικές τους εστίες και να εγκαταστήσει εκεί αλβανούς. Για να το επιτύχει αυτό, θέλει περιοχές της Χιμάρας, όπως Φούσα, Λιβάδι, Ζουπέα, ολόκληρη η παραλιακή των Δρυμάδων και άλλες (46 είναι συνολικά οι περιοχές-«φιλέτα» να παραχωρηθούν στο Υπουργείο Τουρισμού της Αλβανίας έναντι του συμβολικού-εξευτελιστικού ποσού του… ενός ευρώ για 99 χρόνια!

Η εγχώρια κυβερνητική αδράνεια και η παράλληλη συνοδοιπορία σ’ αυτήν και του υπόλοιπου «Συνταγματικού τόξου» αποθρασύνει ακόμη περισσότερο τον ανθελληνισμό των αλβανών απέναντι στους σκλαβωμένους Βορειοηπειρώτες. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ καταγγέλλει τόσο την αλβανική προκλητικότητα όσο και την «χαλαρή» στάση του πολιτικού κόσμου της Χώρα μας απέναντι σ’ αυτήν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/prokaloun-jana-oi-albanoi-oi-periousies-sthn-chimara-einai-tou-kratous-kai#ixzz5aFqotoMd

Exit mobile version