Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο εθνικός πλούτος υφαρπάζεται με δανεικά από τις εγχώριες τράπεζες

Ο εθνικός πλούτος υφαρπάζεται με δανεικά από τις εγχώριες τράπεζες

Η απομύζηση του εγχώριου πλούτου από τους διεθνείς τοκογλύφους, με τις «ευλογίες» των κατά καιρούς ντόπιους εντολοδόχους κυβερνήτες, έχει πολλές και διαφορετικές πτυχές εκδήλωσης. Μια τέτοια πτυχή αφορά στο ότι συνεχίζονται οι ιδιωτικοποιήσεις από ξένους ομίλους που επενδύουν με δανεικά από τις εγχώριες τράπεζες!

Την στιγμή που οι τελευταίες αποφεύγουν να «αιμοδοτήσουν» Ελληνικές επιχειρήσεις, δανείζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε διεθνείς ομίλους, οι οποίοι αποκτούν κρατικά περιουσιακά στοιχεία της Χώρας μας.

Όπως συνέβη και στην περίπτωση της Fraport, που έλαβε χρηματοδότηση από διεθνείς χρηματοδοτικούς οργανισμούς (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων κ.α.) και Ελληνική τράπεζα, έτσι και στην περάτωση της καναδικής PSP, που διοικεί την εταιρία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ), δύο Ελληνικές τράπεζες βάζουν το χέρι στην τσέπη!

Οι Καναδοί κατέχουν το 40% και ελέγχουν την διοίκηση της εταιρίας ΔΑ Α, που αναμένεται να υπογράψει εικοσαετή επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» αντί συνολικού ποσού που αγγίζει το 1,1 δισ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Η σύμβαση παραχώρησης έληγε το 2026 και τώρα θα παραταθεί έως το 2046.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι ο τρόπος με τον οποίο τα περιουσιακά στοιχεία της Πατρίδας ξεπουλιούνται στους ξένους τοκογλύφους έχει διάφορους τρόπους εκδήλωσης, με το αποτέλεσμα όμως να παραμένει πάντοτε το ίδιο θλιβερό για την Πατρίδα και τον Λαό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-jenes-idiwtikopoihseis-tou-ploutou-ths-elladas-ginontai-me-chrhmata-pou#ixzz5aPGSaKfC

Exit mobile version