Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εφημερίδα «Καθημερινή»: Οι Εθνικιστές κυριεύουν την Ευρώπη!

Εφημερίδα «Καθημερινή»: Οι Εθνικιστές κυριεύουν την Ευρώπη!

Άρθρο περί της πανευρωπαϊκής αφυπνίσεως των Λαών και της Εθνικιστικής Ανοίξεως στην Ευρώπη περιλαμβάνει η εφημερίδα «Καθημερινή», το οποίο στηρίζεται – όπως σημειώνει η εφημερίδα – στην έρευνα της αμερικανικής ΜΚΟ Counter Extremism Project.

«Ο εκφασισμός της Ευρώπης βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέσα από την ανάλυση της ανόδου που έχουν καταγράψει τα τελευταία χρόνια ακραία κόμματα και ομάδες σε όλη σχεδόν την Ευρώπη παρατηρούμε πρώτη φορά μετά τον πόλεμο την ανάδυση ενός πανευρωπαϊκού ακροδεξιού και αντιμεταναστευτικού κινήματος» είναι το συμπέρασμα που βγάζει η εφημερίδα από την έρευνα της ΜΚΟ.

Ξεχωριστή θέση στην ανάλυση της αμερικανικής ΜΚΟ έχει, φυσικά, η Χρυσή Αυγή, ως μία από τις εθνικιστικές δυνάμεις ανά την Ευρώπη που απειλούν τον οικοδόμημα των τοκογλύφων και των ουραγών της παγκοσμιοποίησης.

«Η Ακροδεξιά παράγει αποτέλεσμα σε όλη την Ευρώπη και συνδέεται ευθέως με το μεταναστευτικό, που λειτούργησε ως καταλύτης για την ενδυνάμωσή της», σημειώνεται στην έρευνά της η ΜΚΟ με βαθιά ανησυχία για την απώλεια ενός ζωτικού χώρου, όπως η Ευρώπη για την παγκοσμιοποίηση.

«Όλα αυτά υπογραμμίζουν την ανάγκη για έναν νέο πολιτικό λόγο, ο οποίος θα πάρει την έννοια του πατριωτισμού από τα χέρια των ακραίων για να του δώσει τα φιλελεύθερα και δημοκρατικά χαρακτηριστικά που επιβάλλει η σύγχρονη εποχή, αλλά και οι ανθρωπιστικές αξίες», κλείνει το άρθρο της η «Καθημερινή».

Επειδή, λοιπόν, ο έμφυτος πατριωτισμός κείται μακράν της καθεστωτικής λογικής, επιθυμούν την δημιουργία ενός νέου «πατριωτισμού» με «φιλελεύθερα» και «δημοκρατικά» χαρακτηριστικά που θα υποκλίνεται στις «ανθρωπιστικές αξίες», δηλαδή ένα «πατριωτισμό» της παγκοσμιοποίησης, με τον αντίστοιχο «νέο» πολιτικό λόγο.

Ξεχνούν, όμως, ότι με λεξιμαγείες και κεντρικές προπαγανδιστικές γραμμές δεν αλλάζει αυτό που βρίσκεται στο αίμα και την καρδιά των Ευρωπαίων, στην ιδέα δηλαδή της Ευρώπης των Πατρίδων και των Εθνών.

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/efhmerida-kathhmerinh-oi-ethnikistes-kurieuoun-thn-eurwph#ixzz5aRrkZJX1

Exit mobile version