Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μια νέα, σκληρότερη μνημονιακή σκλαβιά ανατέλλει

Γράφει ο Ευάγγελος Καρακώστας

Η συζήτηση και ψήφιση του κρατικού Προϋπολογισμού του 2019 στη βουλή, ήρθε απλώς να επιβεβαιώσει όσα από αυτήν εδώ τη στήλη έχουμε εκτιμήσει πως θα συμβούν στο αμέσως προσεχές διάστημα και αφορούν την οικονομική ζωή της χώρας και κατ’ επέκταση την ελληνική κοινωνία.

Τα δεδομένα λοιπόν, έχουν ως εξής: η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει προσαρμόσει την προεκλογική της ρητορική στο μύθο της υποτιθέμενης καθαρής εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια, τον Αύγουστο του 2018. Μύθος διότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου έναντι των δανειστών επεκτείνονται σε χρονικό ορίζοντα μέχρι και το 2060, ενώ συγχρόνως θα πρέπει να έχουμε πάντοτε κατά νου το Υπερταμείο και τις αρμοδιότητές του σε βάθος μεγαλύτερο των 95 ετών!

Η συγκυβέρνηση στα τέλη του μνημονιακού προγράμματος 2015-18, είχε τις εξής επιλογές: να ακολουθήσει την προληπτική πιστωτική γραμμή που τις πρότειναν οι δανειστές ή να βγει στις αγορές αναζητώντας δανεικά. Επέλεξε τη δεύτερη λύση με μοναδικό γνώμονα να «δέσει» η ρητορική εξαπάτησης της κοινής γνώμης με την έξοδο από την εποχή των Μνημονίων. Οι απατεωνίσκοι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντούτοις, μπορούν να ξεγελάσουν τους αδαείς και εκείνους που θέλουν να εξαπατηθούν, όχι όμως και τις αγορές. Οι οποίες αγορές εξακολουθούν να χτυπούν τα νταούλια στο ρυθμό στον οποίο χορεύουν οι κυβερνήσεις των Αθηνών, διαμορφώνοντας ένα σκηνικό αντιδιαμετρικά αντίθετο εκείνου που περιέγραφε με κομπασμό ο Τσίπρας και πρόβαλαν μετ’ επιτάσεως τα μέσα ενημέρωσης κατά την προεκλογική περίοδο του Ιανουαρίου του 2015.

Τα επιτόκια δανεισμού ωστόσο, βρίσκονται σε ύψη απαγορευτικά για την κυβέρνηση, η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε όχι μόνον να ανησυχεί αλλά να αναζητεί ήδη τρόπους επίλυσης του ζητήματος. Παρά ταύτα κάτι τέτοιο δεν δείχνει να φρενάρει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και αυτό ακριβώς φάνηκε με τον Προϋπολογισμό του 2019, τον οποίο οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χαρακτήρισαν μεταμνημονιακό και πλήρη κοινωνικών παροχών.

Ας είναι καλά το λεγόμενο «μαξιλαράκι», το οποίο ο ίδιος ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως περιλαμβάνει 26 δισεκατομμύρια ευρώ. Χάρη σ’ αυτό, η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου προχωρά με γοργούς ρυθμούς σε μια ακατάσχετη προεκλογικού τύπου παροχολογία με προφανή ψηφοθηρική σκοπιμότητα. Απούσης της πολυδιαφημισμένης όμως ανάπτυξης και των περίφημων επενδύσεων που ακόμη δεν φάνηκαν στον ορίζοντα παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, η κυβέρνηση πρόκειται να πορευτεί σ’ αυτή την οδό μέχρι εξαντλήσεως του μαξιλαριού οπότε και θα διενεργηθούν εκλογές.

Τούτο βεβαίως είναι το δέντρο που θέλει η κυβέρνηση και τα μνημονιακά κόμματα να βλέπουμε και όχι το δάσος. Όπου δάσος είναι η αναπόφευκτη αναγκαιότητα μετεκλογικά για την αναζήτηση και εξεύρεση δανεικών προκειμένου να καλυφθούν οι κρατικές υποχρεώσεις.

Το γεγονός ότι η ΝΔ αποφεύγει να αναφερθεί στην αναπόφευκτη αυτή μελλοντική εξέλιξη, καταδεικνύει ότι όσα λαμβάνουν χώρα έχουν προσυμφωνηθεί μεταξύ των μνημονιακών κομμάτων και των πραγματικών αφεντικών του ελλαδικού προτεκτοράτου σε Βερολίνο και Βρυξέλλες.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση εξαπατούν συνειδητά τον Ελληνικό Λαό υπηρετώντας μια πολιτική από την οποία αναμφίβολα κερδίζουν οι δανειστές. Τα δεινά των Ελλήνων, τα οποία κάποιοι επιτήδειοι συνεπικουρούμενοι από κάποιους αφελείς υποστηρίζουν πως τελείωσαν, θα ενταθούν κατά τρόπο εξόχως οδυνηρό για την ελληνική κοινωνία. Η καταχρηστικώς λεγόμενη «μεταμνημονιακή περίοδος» δεν είναι παρά ο προθάλαμος της ένταξης στην πιο σκληρή μνημονιακή σκλαβιά η οποία θα παρουσιαστεί -τι πρωτοτυπία!- ως απολύτως αναγκαία ώστε να αποφευχθεί η χρεωκοπία και η καταστροφή!

Δημοσιεύθηκε στην Εθνική εφημερίδα Εμπρός 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mia-nea-sklhroterh-mnhmoniakh-sklabia-anatellei#ixzz5accV3MCH

Exit mobile version