Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Από τις προκλήσεις στις γεωτρήσεις: Αποθρασύνονται οι τούρκοι από την ενδοτικότητα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Σε αποτίμηση της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας το 2018 προέβη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προς Τούρκους δημοσιογράφους και ανάμεσα στα άλλα αναφέρθηκε στην επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία, στην ανατ. Μεσόγειο και τους S-400/Patriot.

O Τσαβούσογλου αφού αναφέρθηκε πρώτα στην επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, την πρώτη επίσημη επίσκεψη Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα μετά από 65 χρόνια, είπε ότι «τώρα πρόκειται να  πραγματοποιήσουμε το Ανώτατο Στρατηγικό Συμβούλιο και στο πλαίσιο αυτού ο Τσίπρας θα έρθει στην Άγκυρα», χωρίς να αναφερθεί σε χρονοδιάγραμμα.

Όσον αφορά στην Ανατ. Μεσόγειο, τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Άγκυρας να ξεκινήσει γεωτρήσεις στα βόρεια των κατεχομένων, ενώ επιβεβαίωσε την έλευση και άλλου γεωτρύπανου στη Μεσόγειο, προκειμένου η τουρκία να δηλώσει ακόμη περισσότερο παρούσα στην περιοχή.

Ο τούρκος ΥΠΕΞ επισήμανε επίσης ότι κανονικά το δεύτερο αυτό γεωτρύπανο που αγόρασε η Άγκυρα προορίζονταν για τη Μαύρη Θάλασσα, ωστόσο αποφασίστηκε να σταλεί στη Μεσόγειο για γεωτρήσεις, προκειμένου -όπως είπε- να μη δημιουργηθεί χάος και σύγχυση στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στο θέμα ων S-400, ο οποίος παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Ιμπραχίμ Καλίν, διαβεβαίωσε ότι ακόμη και αν η τουρκία αγοράσει τους Patriot, δεν θα ακυρωθεί το πρόγραμμα του ρωσικού αντι-πυραυλικού συστήματος επ’ ουδενί. «Το λέμε συνεχώς στους συνομιλητές μας ότι η συμφωνία για τους S-400 έχει κλειδώσει και δεν υπάρχει θέμα οπισθοχώρησης».

Η συνεχής υποχωρητικότητα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αποθρασύνει πλήρως την τουρκία η οποία από τις προκλήσεις προχωράει σε γεωτρήσεις. Η τουρκία όχι μόνο παρενοχλεί τις Κυπριακές έρευνες και γεωτρήσεις αλλά συνεχώς εξοπλίζεται με νέας τεχνολογίας ρωσικά και αμερικάνικά οπλικά συστήματα με τους Τσίπρα και Καμμένο είτε να παρακολουθούν αμέριμνοι, είτε να κάνουν δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apo-tis-proklhseis-stis-gewtrhseis-apothrasunontai-oi-tourkoi-apo-thn-endot#ixzz5ajco4wYd

Exit mobile version