Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ετοιμάζουν αυτοματοποιημένες κατασχέσεις στους λογαριασμούς των οφειλετών!

Στενό μαρκάρισμα για τους οφειλέτες του Δημοσίου (δηλαδή στο σύνολο των Ελλήνων) σχεδιάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η «κοινωνικά ευαίσθητη» στα λόγια αριστερά, αποδεικνύεται εξίσου ανάλγητη με τους προκατόχους της. Κυνηγάει με κάθε τρόπο τους Έλληνες, τους οποίους παράλληλα φορολογεί ανηλεώς, στο δρόμο προς την επίτευξη υψηλών πλεονασμάτων για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών.

Σύμφωνα με το σχέδιο 4,2 εκατομμύρια οφειλέτες θα νιώσουν από τον Ιανουάριο του 2019 τι εστί εφορία, καθώς αυτοματοποιούνται οι διαδικασίες των κατασχέσεων ενώ ταυτόχρονα η φορολογική διοίκηση θα ενημερώνεται αμέσως μόλις μία οφειλή καθίσταται ληξιπρόθεσμη.

Συγκεκριμένα η εφορία θα έχει πλήρη εικόνα για τις πληρωμές, τις ρυθμίσεις ή τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και μέσω αυτοματοποιημένων διαδικασιών θα ενεργοποιούνται  μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεις και πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών ή και αυτεπάγγελτοι συμψηφισμοί.

Το σύστημα θα λειτουργεί ως ο Μεγάλος Αδελφός που θα παρακολουθεί μέσω διασύνδεσης με όλες τις άλλες ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων του Δημοσίου και με τον Τειρεσία την οικονομική καθημερινότητα των οφειλετών του Δημοσίου.

Πώς θα λειτουργεί

Το ηλεκτρονικό σύστημα των αυτόματων κατασχέσεων, θα επιτρέπει την παρακολούθηση της οφειλής αμέσως από τη γένεσή της, μέχρι και την αποπληρωμή της, ενώ συγχρόνως, αυτόματα θα παρακολουθεί και τους τραπεζικούς λογαριασμούς του οφειλέτη.

Αν δεν πληρώσει έγκαιρα θα του κατάσχεται άμεσα η οφειλή, από τους λογαριασμούς που ήδη θα παρακολουθούνται από το νέο σύστημα, το οποίο θα έχει τις ακόλουθες εφαρμογές:

– Παρακολούθηση ταυτότητας οφειλέτη και οφειλών.
– Παρακολούθηση και αυτοματοποίηση συμψηφισμών.
– Διαχείριση ηλεκτρονικών κοινοποιήσεων, ειδοποιήσεων και επιδόσεων.
– Παρακολούθηση και αυτοματοποίηση λήψης μέτρων είσπραξης.
– Εφαρμογή ενημέρωσης των φορολογουμένων για θέματα οφειλών.

ΥΓ. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι εδώ και σας παρακολουθούν…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/suriza-kai-anel-etoimazoun-automatopoihmenes-katascheseis-stous-logariasmou#ixzz5atOpaHUn

Exit mobile version