Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άμεση ανάγκη εξορθολογισμού στην άδικη και μη-ανταποδοτική φορολογία των τελών κυκλοφορίας

Η υπέρμετρη, άδικη και μη-ανταποδοτική φορολόγηση οχημάτων από τους νεοφιλελεύθερους κομμουνιστές του κλεπτοκρατικού τόξου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ-ΝΔ μπορεί και να σταματήσει και να εξορθολογιστεί με μια Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής

Μόνο λίγες μέρες μένουν, ως την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018, για την λήξη της προθεσμίας καταβολής της υπέρμετρης, άδικης και μη-ανταποδοτικής φορολογίας των τελών κυκλοφορίας στην εταιρία ειδικού σκοπού καταλήστευσης των Ελλήνων ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), δηλαδή της εισπρακτικής εταιρίας του εγχώριου υποτακτικού κλεπτοκρατικού τόξου και των διεθνών τοκογλύφων.

Η φορολογία των τελών κυκλοφορίας είναι υπέρμετρη επειδή το ενιαίο κλεπτοκρατικό κατεστημένο της μεταπολίτευσης με τους πολλούς μανδύες των ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΠΟΤΑΜΙ επιτάσσει από τον κάθε Έλληνα φορολογούμενο να παραδώσει στο κομμουνιστικό νεοφιλελεύθερο κράτος την αντικειμενική αξία του οχήματος του σε χρονικό διάστημα δέκα (10) χρόνων. Για παράδειγμα η αντικειμενική αξία για τα περισσότερα αυτοκίνητα από 1358 έως 1928 κυβικά εκατοστά (cc) μετά από δέκα χρόνια είναι περίπου στα 3 χιλιάδες ευρώ και το τέλος κυκλοφορίας κυμαίνεται από 225 έως 280 ευρώ.

Η μεγάλη ληστεία γίνεται στα αυτοκίνητα με κυβισμό από 1929cc έως 2357cc όπου η μέση αξία αυτών των οχημάτων βρίσκεται μετά από μια δεκαετία περίπου στις 7 χιλιάδες ευρώ ενώ το συνολικό σήμα κυκλοφορίας για δέκα χρόνια που επιβάλλεται να καταβάλουν είναι περίπου το ίδιο.

Υπενθυμίζουμε ότι από το 1999 έως το 2009 η αγορά του αυτοκινήτου στην Ελλάδα βελτιώθηκε αισθητά μετά από την μείωση των τελών ταξινόμησης δίνοντας μεγάλα κίνητρα για την αγορά δίλιτρων αυτοκινήτων. Όμως αυτή η μείωση αποδείχθηκε ως το τυράκι στη φάκα, αφού από το 2009 και μετά τα υπερβολικά τέλη κυκλοφορίας μαζί με τον αδικαιολόγητο φόρο πολυτελείας ανάγκασαν τους κατόχους των δίλιτρων αυτοκινήτων να επωμιστούν αδίκως μεγάλα φορολογικά βάρη που υπερβαίνουν σε βάθος δεκαετίας κατά πολύ την αντικειμενική αξία των οχημάτων τους.

Ειδικότερα στα χρόνια της τεχνητής οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα αρκετοί κάτοχοι οχημάτων δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τα υπέρμετρα και άδικα τέλη κυκλοφορίας αδυνατώντας παράλληλα να θέσουν το μεταφορικό τους μέσο σε κατάσταση ακινησίας. Σε αυτή την περίπτωση το ανάλγητο κράτος της μεταπολίτευσης επιβάλλει το απίστευτο πρόστιμο της διπλάσιας καταβολής των τελών μαζί με αντίστοιχες προσαυξήσεις.

Για παράδειγμα έως τα μέσα του 2017 το συνολικό ποσό των τελών κυκλοφορίας που δεν είχε καταβληθεί ήταν περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ! Παράλληλα τα αντίστοιχα πρόστιμα που αναλογούν στους παραπάνω φορολογούμενους που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στην υπέρμετρη φορολόγηση βρίσκονται σχεδόν στο ίδιο επίπεδο, δηλαδή ήδη το 2017 υπήρχε απαίτηση από το φοροεισπρακτικό κόμμα της μεταπολίτευσης για την καταβολή περίπου 16 εκατομμυρίων ευρώ από πολίτες που μπορεί ακόμη και να είναι άνεργοι.

Συμπερασματικά για ακόμη μια μεταπολιτευτική χρονιά οι Έλληνες φορολογούμενοι είτε θα αναγκαστούν να παραδώσουν ένα σημαντικό τμήμα της αξίας του οχήματος τους είτε θα υπερχρεωθούν και με μεγάλα πρόστιμα στο φοροεισπρακτικό κομμουνιστικό νεοφιλελεύθερο καθεστώς του Τσίπρα και του Μητσοτάκη.

Μόνο μια Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής έχει σχέδιο και πρόγραμμα που θα θελήσει να αναθεωρήσει την φορομπηχτική νομοθεσία της μεταπολίτευσης και θα μπορέσει να εγκαθιδρύσει ένα δίκαιο και ανταποδοτικό ύψος καταβολής τελών κυκλοφορίας με άμεσα οφέλη στην οικονομική κατάσταση αλλά και στην οδική ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Διαβάστε επίσης: Αμετάβλητα στην αδικία και στην μη-ανταποδοτικότητα τα τέλη κυκλοφορίας και για το 2019

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/amesh-anagkh-ejorthologismou-sthn-adikh-kai-mh-antapodotikh-forologia-twn-t#ixzz5atPoeBMv

Exit mobile version