Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Φόρους 2,8 δισ. πρέπει να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι μέχρι την 31η Δεκεμβρίου!

Η φορομπηχτική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαθλιώνει τα Ελληνικά νοικοκυριά. Οι  Έλληνες φορολογούμενοι καλούνται μέχρι τέλος του 2018 να πληρώσουν δυσβάσταχτους φόρους που απειλούν αισθητά την διαβίωση τους.

Σημειώνουμε πως μέχρι και το τέλος Αυγούστου του 2018 τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία εκτινάχθηκαν στα 102,644 δισ. ευρώ κάτι που σημαίνει πως οι φορομπηχτικές μνημονιακές πολιτικές έχουν γονατίσει κυριολεκτικά τους Έλληνες.

Λίγο πριν το τέλος του έτους οι φορολογούμενοι θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να κλείσουν τις εκκρεμότητές τους.  Μάλιστα, το συνολικό ποσό φόρων που πρέπει να καταβληθεί έως 31-12-2018 υπερβαίνει τα 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι την επόμενη Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να κλείσουν τις παρακάτω εκκρεμότητες με την εφορία:

ΕΝΦΙΑ: Φυσικά και νομικά πρόσωπα πρέπει να πληρώσουν την τέταρτη μηνιαία δόση του ΕΝΦΙΑ του έτους 2018. Το ποσό που πρέπει να καταβληθεί ανέρχεται σε περίπου 500 εκατ. ευρώ. Όσοι φορολογούμενοι δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν τη δόση τους, θα έχουν μία επιβάρυνση με τόκο 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης της πληρωμής.

Τέλη κυκλοφορίας: Πάνω από 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2019. Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί, υπερβαίνει το 1,1 δισ. ευρώ ενώ όσοι δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου.

Φόρος εισοδήματος επιχειρήσεων: Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να καταβάλουν την έκτη και τελευταία μηνιαία δόση του φόρου εισοδήματος. Το συνολικό ποσό που πρέπει να καταβληθεί υπερβαίνει τα 450 εκατ. ευρώ.

ΦΠΑ: Εταιρείες που τηρούν διπλογραφικά βιβλία πρέπει να πληρώσουν τον ΦΠΑ.

Φόρος εισοδήματος για πυρόπληκτους: Φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού θα πρέπει να καταβάλουν την τρίτη (και τελευταία) δόση του φόρου εισοδήματος.

Δόσεις ρυθμίσεων: Η πληρωμή μηνιαίων δόσεων από ρυθμίσεις οφειλών προς την εφορία.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/forous-28-dis.-prepei-na-plhrwsoun-oi-ellhnes-forologoumenoi-mechri-thn-31h#ixzz5axx8RKZi

Exit mobile version