Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: “Eλληνικό casus belli στην Τουρκία”

Βουλή των Ελλήνων, Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Τρία αποσπάσματα από την ομιλία μου στο Ελληνικό κοινοβούλιο στην συζήτηση η οποία έγινε για τον προϋπολογισμό. Συζήτηση, στην οποία έθιξα θέματα εθνικά, όπως η τουρκική απειλή στο Αιγαίο, αλλά και το μέγα ζήτημα της Μακεδονίας μας, καταγγέλλοντας όχι μόνον την κυβερνητική πολιτική, αλλά και την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, η οποία κατάντησε να έχει ως υπερασπιστή της τον… Πρετεντέρη! Συζήτηση στην οποία κατήγγειλα την πολιτική των μνημονίων, μία πολιτική εθνικής μειοδοσίας η οποία έχει οδηγήσει την χώρα και σε οικονομικό αδιέξοδο. Από την ομιλία μου αυτή και τα παρακάτω:

Το Αιγαίο ήταν, είναι και θα μείνει Ελληνικό!

“Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όπως λέγεται σήμερα το πάλαι ποτέ Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως -ορθώς το μετονομάσατε, διότι δεν υπάρχει δημόσια τάξη- δήλωσε σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση: «Έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα μέτρα από την πρώτη στιγμή από την ΕΛΑΣ. Η Δημοκρατία πρέπει να θωρακίζεται και πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι αφήνουν διαδρόμους για να περνάνε φωνές τρομοκρατίας ή φασισμού». Αυτά τα περί φασισμού δεν βαρεθήκατε να τα λέτε; Όποτε πιάνουν, συντρόφια είναι, κομμουνιστικά, μαρξιστικά. Και φτάσατε, μάλιστα, στο σημείο και άνθρωπος της πολιτικής σας Γραμματείας να συνομιλεί με κατάδικους για τρομοκρατία μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού. Αφήστε, λοιπόν, τα περί φασιστών.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, χθες, Δευτέρα, είχαμε περισσότερες από εκατό παραβιάσεις πάνω από το Βορειανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Σημειώθηκαν και τέσσερις αερομαχίες. Συνολικά δεκαπέντε τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν εκατόν επτά παραβιάσεις. Νωρίτερα τουρκικά μαχητικά έκαναν υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες, το Μακρονήσι, το νησί Ανθρωποφάγοι, νότια των Φούρνων της Ικαρίας. Και απ’ αυτά, τα δέκα ήταν και οπλισμένα. Πού είναι αυτές οι περίφημες συμμαχίες που λέτε ότι έχετε φτιάξει και είναι αποτρεπτικές για την Τουρκία; Καμία συμμαχία.

Απέναντι σε όλα αυτά είχαμε και τη δήλωση του πρώην ΑΓΕΕΘΑ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος εκτόξευσε νέες απειλές, λέγοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Έκανε και αναφορά στην «γαλάζια πατρίδα», το δόγμα δηλαδή της Άγκυρας ότι δεν θα αφήνει κανέναν να κάνει οτιδήποτε στη θάλασσα χωρίς προηγουμένως να ερωτηθεί και να συμφωνήσει η ίδια.

Μία απάντηση προς τους Τούρκους και στα περί «γαλάζιας πατρίδας»: Το Αιγαίο είναι εδώ και χιλιάδες χρόνια το ελληνικό αρχιπέλαγος και το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, εάν χρειαστεί, θα δώσει την πρέπουσα απάντηση στους Τούρκους, οι οποίοι θα πρέπει επιτέλους να λάβουν και μία επίσημη απάντηση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Εάν έχει ψηφίσει η Τουρκική Εθνοσυνέλευση ένα casus belli για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, ας ψηφίσει και η Ελλάδα το Ελληνικό casus belli, ότι δεν θα πατήσουν οι Τούρκοι ούτε σε μία βραχονησίδα του Αιγαίου. Γιατί το Αιγαίο ήταν, είναι και θα μείνει Ελληνικό.”

“Πού κατάντησε η Νέα Δημοκρατία, να την υποστηρίζει ο Πρετεντέρης!”

“…Στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής, τόσο και από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας, όσο και από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, είναι η Χρυσή Αυγή, το αν η Χρυσή Αυγή συνεργάζεται με τη Νέα Δημοκρατία, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ή το αν η Χρυσή Αυγή συνεργάζεται με το ΣΥΡΙΖΑ, όπως λέει η Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα, ο κύριος αρθρογράφος της εφημερίδος «ΤΑ ΝΕΑ», ο κ.  Πρετεντέρης -πού κατάντησε η Νέα Δημοκρατία, να την υποστηρίζει ο Πρετεντέρης- έγραψε μόλις χθες: «Γιατί άραγε ο Πρωθυπουργός πήρε τους φίλους του και δεκαοχτώ διμοιρίες ΜΑΤ για να πάει σε μια πόλη που καταφανώς τον αποστρέφεται, να εκφωνήσει σε μισοάδειο γήπεδο έναν δεκάρικο εναντίον του Μιχαλολιάκου;».

Η Νέα Δημοκρατία μετά από πολύ καιρό και βλέποντας έναν ολόκληρο λαό να αντιδρά, θυμήθηκε, με αρκετή καθυστέρηση βεβαίως, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι, ενδεχομένως, προδοσία και έδωσε εντολή στους Βουλευτές και στα στελέχη της να επιτίθενται στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να μη θέτουν θέμα ονόματος, παρά μόνο εθνικότητας και γλώσσας. Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας είπε: «Η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ».

Θα μπορούσε να πει κάτι πολύ απλούστερο και ξεκάθαρο, ότι θα ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και αυτό δεν το είπε. Αντίθετα, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο εάν ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή, να την αποδεχθεί. Η Χρυσή Αυγή σε αυτό είναι αντίθετη και σταθερή στη γραμμή της: Κανένας συμβιβασμός για τη Μακεδονία μας!”

“Σώσατε τις τράπεζες. Σώσατε το ευρώ και όχι την Ελλάδα!”

“…Η Νέα Δημοκρατία μας κατηγορεί ότι συνεργαζόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι συνεργαζόμαστε με τη Νέα Δημοκρατία. Έγινε και σχετικό θέμα πρόσφατα με μια συνέντευξή μου στο Κιλκίς, όπου είπα ότι αν στο μέλλον η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται τις ψήφους μας και δεσμευτεί ότι, πρώτον, θα καταγγείλει τη Συμφωνία των Πρεσπών με τα Σκόπια, και δεύτερον, ότι θα απελάσει τους λαθρομετανάστες σύμφωνα με τον νόμο της Χρυσής Αυγής, τότε πράγματι εμείς, χωρίς να διεκδικούμε κανένα κομμάτι της εξουσίας, δεν θα πούμε όχι. Το ίδιο είχαμε πει και στον ΣΥΡΙΖΑ, εάν καταργούσε το μνημόνιο, αλλά δεν το καταργήσατε ποτέ.

Δεν θέλω να κουράσω το Σώμα, αναφέροντας τι είχα πει στην ομιλία μου τότε, το 2015, αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι τα παραμύθια ότι δεν μπορούσατε να κάνετε τίποτε, τα διέλυσε πρόσφατα ο Ντάισελμπλουμ με την δήλωσή του, που είπε ότι αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, θα δημιουργείτο ένα χάος. Τα ίδια είχε πει και ο Τουσκ. Κατ’ ουσίαν υπηρετήσατε τα σχέδια των τραπεζών. Σώσατε τις τράπεζες. Σώσατε το ευρώ και όχι την Ελλάδα και εσείς, όπως και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία.

Τελειώνοντας, έχω να πω το εξής, πολλοί πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποιούν τον όρο «λαϊκή Δεξιά». Δεν έχετε καμία σχέση με τον όρο «λαϊκή». Είστε αυτοί που υπογράψατε τα μνημόνια και οδηγήσατε στη φτωχοποίηση εκατομμύρια Έλληνες. Και δεν μπορείτε να είστε Δεξιά, όταν στο κόμμα σας δέχεστε πολιτευτές όπως ο κ. Τατσόπουλος, ο κ. Θεοχάρης και πολλοί άλλοι.  Ούτε λαϊκή είστε, ούτε Δεξιά! Κι αν υπάρχει μια λαϊκή Δεξιά σήμερα, είναι η Χρυσή Αυγή!”

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/as-pshfisei-kai-h-ellada-to-ellhniko-casus-belli-oti-den-tha-pathsoun-oi-to#ixzz5b6orMm4g

Exit mobile version