Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εις Μνήμην Χρυσούλας Γιαταγάνα

Εις Μνήμην Χρυσούλας Γιαταγάνα

Απεβίωσε χθες, σε ηλικία 74 ετών, η κα Χρυσούλα Γιαταγάνα.

Η κα Γιαταγάνα νομικός, υπηρέτησε μεταξύ άλλων θέσεων και ως Εισαγγελέας Πρωτοδικών και για την έρευνα που διεξήγαγε στις φυλακές Γεντί Κουλέ, της απονεμήθηκε το βραβείο Γυναικείας Κοινωνικής Προσφοράς «Αλίκη Γιωτοπούλου- Μαραγκοπούλου» από τον Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας για τη συνολική της προσφορά στο χώρο της Δικαιοσύνης και για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η κα Γιαταγάνα εξελέγη βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες τον Μάιο και Ιούνιο του 2012, ενώ ανεξαρτητοποιήθηκε το Μάρτιο του 2014.

Με την εμπειρία τεσσάρων δεκαετιών στις δικαστικές αίθουσες, είχε δηλώσει με παρρησία στην Βουλή το 2013, σχετικά με το θέμα αναστολής της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, πως δεν μπορεί να συνηγορήσει υπέρ της καταστρατήγησης του τεκμηρίου της αθωότητας και διαχώρισε την θέση της. Τόνισε πως αυτή η παράνομη διαδικασία είναι πρωτοφανής στα ευρωπαϊκά δικαστικά δεδομένα και κατέληξε ότι δεν θα ψηφίσει αυτό το ανοσιούργημα.

Επίσης, η κα Γιαταγάνα είχε λάβει θέσει υπέρ της δημοσιοποίησης και διερεύνησης του ηχητικού υλικού (Βίντεο Μπαλτάκου) που είχε παρουσιάσει στη Βουλή η Χρυσή Αυγή και που απεδείκνυε παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη. Η εκλιπούσα είχε πει τότε, από βήματος της Βουλής ότι, παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη έχουν συμβεί και πρέπει να διερευνηθεί το θέμα.

Η αναφορά μας στην κα Γιαταγάνα δεν γίνεται λόγω ιδεολογικών ή πολιτικών συγκλίσεων. Δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο ζήτημα με την εκλιπούσα. Εξάλλου όπως η ίδια είχε δηλώσει μετά την ανεξαρτητοποίηση της στα Παραπολιτικά 90,1: «Ουδέποτε υπήρξα δεξιά, με το ΚΚΕ ξεκίνησα, αλλά εν πάση περιπτώσει τα δεξιά και αριστερά τα θεωρώ αστεία… ο λαός εκβιάζεται από την κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους ξένους».

Όμως οι Εθνικιστές, σεβόμαστε πάντα τις πολιτικές απόψεις των άλλων, αρκεί να είναι τίμιες και να μην έχουν ύστερη κρυφή ατζέντα. Η κα Γιαταγάνα υπήρξε μια άξια νομικός και τιμία πολιτικός, που δεν φοβήθηκε να πει την αλήθεια, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους.

Ως μιαν αξιοσέβαστη αντίπαλο λοιπόν, την χαιρετίζουμε στο τελευταίο ταξίδι της και συλλυπούμεθα την οικογένεια και τους οικείους της.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/eis-mnhmhn-chrusoulas-giatagana#ixzz5bKIBrHlQ

Exit mobile version