Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πρωτοχρονιάτικες συμπλοκές μεταξύ «προσφύγων» στα Ιωάννινα: Τα έκαναν γυαλιά-καρφιά

Πρωτοχρονιάτικες συμπλοκές μεταξύ «προσφύγων» στα Ιωάννινα: Τα έκαναν γυαλιά-καρφιά

Τα δικά τους… κάλαντα είπαν ανήμερα της Πρωτοχρονιάς «πρόσφυγες» στα Ιωάννινα, με συμπλοκές μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, στα χέρια ήρθαν σύροι και αφγανοί «πρόσφυγες» χθες το πρωί στην δομή φιλοξενίας στον Κατσικά Ιωαννίνων και τα σοβαρά επεισόδια κατέληξαν στην πυρπόληση ενός κοντέινερ, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες. Οι σύροι κατήγγειλαν ότι οι αφγανοί τους λήστεψαν, τους ξυλοκόπησαν και στην συνέχεια έβγαλαν μια ομάδα από αυτούς από το κοντέινερ και του έβαλαν φωτιά.

Τα σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν λίγο μετά τις 5 χθες το πρωί στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας, όπου διαμένουν περίπου 500 άτομα, τα οποία έχουν μεταφερθεί από την Μόρια Λέσβου και την Σάμο, στο πλαίσιο του λεγόμενου «προγράμματος αποσυμφόρησης των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου».

Οι «πρόσφυγες» επετίθεντο ο ένας στον άλλον με γροθιές και κλωτσιές, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά η ένταση γενικεύτηκε και ένα κοντέινερ παραδόθηκε στις φλόγες!

Είναι χαρακτηριστικό πως στην δομή υπήρχε μόνο ένας Στρατιώτης, ο οποίος και ζήτησε να αμέσως ενισχύσεις. Στον καταυλισμό έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία που έσβησε την φωτιά, αλλά το κοντέινερ καταστράφηκε ολοσχερώς.

Άλλη μια είδηση που χαλάει την… αρμονική εικόνα για τους «πρόσφυγες», την οποία θέλουν να μας παρουσιάζουν οι κάθε λογής «αλληλέγγυοι» και «αντιρατσιστές»…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/prwtochroniatikes-sumplokes-metaju-prosfugwn-sta-iwannina-ta-ekanan-gualia#ixzz5bTGz7Uio

Exit mobile version