Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μια φωτογραφία Τιμής στον Άγνωστο Στρατιώτη…

Μπορεί να έχει ειπωθεί πως μια «φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις», το νόημά της όμως μπορεί να περιγραφεί και με λιγότερες, αλλά και να μην δύναται να εκφραστεί ολοκληρωτικά ακόμη και με χιλιάδες λέξεις. Με πολύ λιγότερες από χίλιες λέξεις, λοιπόν, απλώς υποκλινόμαστε στο ζευγάρι της φωτογραφίας, τον Παππού και την Γιαγιά που φωτογραφίζονται μαζί με τον Εύζωνα εγγονό τους.

Μέσα στο κρύο, στάθηκαν με Υπερηφάνεια προκειμένου να αποτυπωθεί μια πολύ σημαντική γι’ αυτούς στιγμή: το να είναι δίπλα στον εγγονό τους, ο οποίος στέκεται Άγρυπνος Φρουρός δίπλα στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Ο Παππούς και η Γιαγιά είναι Υπερήφανοι για τον Λεβέντη Εγγονό τους, όχι γιατί αυτός είναι «ακτιβιστής» του κοινωνικού περιθωρίου ούτε επειδή ληστεύει τράπεζες, αλλά επειδή αποτίει τον δικό του Φόρο Τιμής σε όλους τους Νεκρούς Πολεμιστές του Ελληνισμού στο πέρασμα των αιώνων.

Η φωτογραφία αυτή δεν θα σχολιαστεί καθόλου από την κρατική τηλεόραση και τα «προοδευτικά» ΜΜΕ, για τα οποία η έννοια του «ήρωα» απογυμνώνεται από κάθε Εθνικό και Ηθικό περιεχόμενο και ντύνεται με εικόνες του κοινωνικού περιθωρίου που αναφέραμε νωρίτερα. Ο Σεβασμός μας προς αυτό το ηλικιωμένο ζευγάρι, αλλά πολύ περισσότερο προς αυτό το πολύ βαθύ που θέλουν να εκφράσουν, δεν μπορεί να περιγραφεί αναλυτικά, παρά τον απεριόριστο πλούτο της Ελληνικής Γλώσσας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mia-fwtografia-timhs-ston-agnwsto-stratiwth#ixzz5ba7p3kTr

Exit mobile version