Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο της «Μεγάλης Αλβανίας» σε βάρος της Ελλάδας

Με το σχέδιο της «Μεγάλης Αλβανίας» μονίμως στο μυαλό της ενεργεί η εκάστοτε κυβερνητική εξουσία, με τον νυν πρωθυπουργό Έντι Ράμα να κρατά την σκυτάλη αυτή την χρονική περίοδο. Στο πλαίσιο αυτό και κυρίως για την εξανδραποδισμό των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, θα πρέπει να ερμηνευθεί και η πρόσφατη απόφαση που φέρει την υπογραφή του Έντι Ράμα, που απαλλοτριώνει περιουσίες των Βορειοηπειρωτών με το επιχείρημα ότι πρόκειται για κρατικές ιδιοκτησίες. Από την άλλη πλευρά, όπως είναι γνωστό, η Αλβανία είχε και έχει εδαφικές βλέψεις σε βάρος της Ελλάδας, όπως έχει αποδειχθεί και από τους χάρτες που κυκλοφορούν κατά καιρούς, με την ανοχή των Τιράνων, μέσα από τους οποίους προβάλλεται ο αλβανικός «μεγαλοϊδεατισμός». Αλλά δεν είναι μόνον οι χάρτες. Υπάρχουν και προπαγανδιστικά βίντεο για την «Μεγάλη Αλβανία», που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, και στα οποία ο χάρτης της Αλβανίας περιελάμβανε όχι μόνο την Ήπειρο, αλλά και την Κέρκυρα! Οι δε αλβανοί των Σκοπίων δημοσιεύουν συνεχώς στο διαδίκτυο χάρτες με τα «εθνολογικά σύνορα της Αλβανίας», όπου περιλαμβάνονται η Καστοριά, τα Ιωάννινα, η Πρέβεζα κ.α.

Τέλος, από το 2000 η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αλβανικής Βουλής ανακοίνωσε ότι η Τσαμουριά (Θεσπρωτία) αποτελεί «εθνική υπόθεση» για την Αλβανία. Ακόμη και σήμερα, που η Αλβανία οφείλει πολλά στην Ελλάδα μέσω των θέσεων εργασίας που επί σειράν ετών δίνει στους αλβανούς που εργάζονται στην Χώρα μας, η σε βάρος μας προπαγάνδα συνεχίζει να καλλιεργεί τον μύθο της ύπαρξης αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα. Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τις περιοδείες γνωστών φιλοαλβανών κατά τα προηγούμενα χρόνια σε Ελληνικές πόλεις, που εκθείαζαν το αλβανικό καθεστώς και καλούσαν «αρβανιτόφωνους» να διδάσκουν τα παιδιά τους την αλβανική γλώσσα και να γράφουν άρθρα στα οποία να τονίζεται η αλβανική καταγωγή των Αρβανιτών της Ελλάδας!

Το ανθελληνικό πολιτικό κατεστημένο του εγχώριου «Συνταγματικού τόξου», όχι μόνο αδιαφορεί πλήρως για τα Εθνικά και περιουσιακά δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, αλλά με την ηττοπαθή στάση της φροντίζει να τρέφει τις επεκτατικές βλέψεις των αλβανών ακόμη και προς την Νότια Ήπειρο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/se-plhrh-ejelijh-to-schedio-ths-megalhs-albanias-se-baros-ths-elladas#ixzz5bdwTfsb4

Exit mobile version