Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η χρησιμοποίηση του φυσικού αερίου ως γεωπολιτικού όπλου από τις ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας ζημιώνει σημαντικά την Ελλάδα

Η χρησιμοποίηση του φυσικού αερίου ως γεωπολιτικού όπλου από τις ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας ζημιώνει σημαντικά την Ελλάδα

Οικονομικός παραλογισμός και μεγάλη οικονομική ζημία για την Ελλάδα η απόφαση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με φυσικά καμία αντίδραση από την ομοϊδεάτισσα Νέα Δημοκρατία, για την μεταφορά αμερικανικού φορτίου σχιστολιθικού αερίου, ποσότητας 168.000 κυβικών μέτρων, από το Τέξας στην Ρεβυθούσα ενώ γεωπολιτικά δίπλα μας υπάρχει το πολύ φθηνότερο ρωσικό φυσικό αέριο.

Πρόσφατα στις 30 Δεκεμβρίου 2018 κατέφθασε τελικά στο νησί της Ρεβυθούσας, όπου βρίσκεται τερματικός σταθμός επεξεργασίας, το πρώτο φορτίο 168.000 κυβικών μέτρων υγροποιημένου φυσικού αερίου (Liquefied Natural Gas – LNG) από τις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα αυτό είναι και το πρώτο φορτίο LNG που έρχεται από την μακρινή Αμερική στην νοτιανατολική Ευρώπη.

Συνοπτικά η παραπάνω κίνηση συγκαταλέγεται στην προσπάθεια της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ για την ανάσχεση της επιρροής του φθηνού ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Όμως τον λογαριασμό θα τον πληρώσει πάλι ο έλληνας φορολογούμενος και οι χρήστες του φυσικού αερίου μιας και το παραπάνω αμερικανικό φυσικό αέριο εμπεριέχει πολλά κόστη εξόρυξης αλλά και μεταφοράς από την άλλη άκρη του κόσμου. Φυσικά το κόστος του ρωσικού φυσικού αερίου είναι σημαντικά φθηνότερο για την Ελλάδα λόγω μικρότερης απόστασης, φθηνότερου κόστους εξόρυξης αλλά και ανταγωνιστικής τιμολογιακής πολιτικής της Gazprom.

Δυστυχώς το σημερινό μεταπολιτευτικό καθεστώς του Τσίπρα και του Μητσοτάκη αφήνει τα αμερικανικά συμφέροντα να χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο ως γεωπολιτικό όπλο εναντίον της Ρωσίας στην νοτιοανατολική Ευρώπη με τεράστιο κόστος στους έλληνες φορολογούμενους και καταναλωτές φυσικού αερίου.

Συμπερασματικά μια αμοιβαίως επωφελής στρατηγική συμμαχία με την Ρωσία, ειδικά στον τομέα της ενέργειας, θα ενίσχυε τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ελλάδος και θα είχε ορατό θετικό αντίκτυπο στην τσέπη των ελλήνων φορολογούμενων και καταναλωτών. 

Μόνο με μια Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής θα μπορέσει να έλθει η πραγματική οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα μέσω αμοιβαίως επωφελών συμφωνιών και συμμαχιών με την Ρωσία και την Αμερική.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-chrhsimopoihsh-tou-fusikou-aeriou-ws-gewpolitikou-oplou-apo-tis-hpa-enant#ixzz5biwFflk6

Exit mobile version