Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πάνω από 106 δισ. ευρώ σε καταθέσεις χάθηκαν στα χρόνια των Μνημονίων

Πάνω από 106 δισ. ευρώ σε καταθέσεις χάθηκαν στα χρόνια των Μνημονίων

Το πόσο επηρέασε αρνητικά την ζωή του Ελληνικού Λαού η περίοδος των Μνημονίων, φαίνεται και από το γεγονός ότι πάνω από 106 δισ. ευρώ «χάθηκαν» από το σύνολο των τραπεζικών καταθέσεων την περίοδο της κρίσης, δηλαδή από το 2009. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, στο τέλος του περασμένου Νοεμβρίου οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών έφταναν τα 131,385 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία όμως, τον Δεκέμβριο του 2009 οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών ανέρχονταν σε 237,531 δισ. ευρώ, δηλαδή 106,146 δισ. ευρώ παραπάνω από σήμερα!

Τον Ιούνιο του 2010, δηλαδή αμέσως μετά την υπογραφή του 1ου Μνημονίου, οι καταθέσεις είχαν πέσει στα 216,8 δισ. ευρώ, ενώ μετά την κρίση που έφερε την κυβέρνηση Παπαδήμου και την υπογραφή του 2ου Μνημονίου οι καταθέσεις είχαν φτάσει στα 150,6 δισ. ευρώ (Ιούνιος 2012).

Προχωρώντας πιο πέρα χρονικά, είναι ενδεικτικό ότι μέσα στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2015 «έκαναν φτερά» περί τα 20 δισ. ευρώ! Οι εκρηκτικές διαβουλεύσεις που ακολούθησαν μεταξύ της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης και των δανειστών, και ειδικά η κορύφωση της κρίσης με την διενέργεια του δημοψηφίσματος έφεραν τις καταθέσεις στο χαμηλότερό τους σημείο, από το οποίο προσπαθούν πλέον να ανακάμψουν: μόλις 120,8 δισ. ευρώ.

Ένας φαύλος κύκλος παρακμής, με μια χοντρή αλυσίδα, κρατάει δέσμιο τον Ελληνικό Λαό σε καταστάσεις ανέχειας και ανασφάλειας, οι οποίες γεννήθηκαν και δυνάμωσαν απ’ όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις του «Συνταγματικού τόξου».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/panw-apo-106-dis.-eurw-se-katatheseis-chathhkan-sta-chronia-twn-mnhmoniwn#ixzz5bj2DXwgA

Exit mobile version