Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τι θα συζητήσουν Μέρκελ και Μητσοτάκης μια μέρα την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών στα Σκόπια;

Τι θα συζητήσουν Μέρκελ και Μητσοτάκης μια μέρα την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών στα Σκόπια;

Η λαϊκή ρήση “τι κάνει νιάου – νιάου” στα κεραμίδια ταιριάζει γάντι για την επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα, αφού αυτή κατά… περίεργη σύμπτωση θα διεξαχθεί μια μέρα μετά την τελική επικύρωση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών από την βουλή των Σκοπίων.

Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου λοιπόν αναμένεται ο Ζάεφ να πάρει το τελικό και πανηγυρικό ΟΚ για την συμφωνία των Πρεσπών και μια μέρα μετά η Μέρκελ έρχεται στην Αθήνα για να επιβεβαιώσει ότι οι εγχώριοι υποτακτικοί της θα ολοκληρώσουν την προδοσία.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Μέρκελ, Μαρτίνα Φιτς, ανακοίνωσε σήμερα το πρόγραμμα και τις συναντήσεις της Καγκελαρίου, ανάμεσα στις οποίες υπάρχει και συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τι θα συζητήσουν άραγε;

Μα προφανώς την απρόσκοπτη ολοκλήρωση της προδοσίας των Πρεσπών και την δέσμευση του Μητσοτάκη ότι θα σεβαστεί την συμφωνία μετά την επικύρωσή της από την Βουλή.

Να σημειώσουμε πως η εκπρόσωπος της Μέρκελ τόνισε ότι: “η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει εμφατικά την συμφωνία για την διευθέτηση της διαμάχης του ονόματος και συνεχίζει να ελπίζει ότι αυτή η διαμάχη δεκαετιών μπορεί επιτέλους να λυθεί. Τώρα πρέπει να περιμένουμε την συνταγματική αλλαγή στα Σκόπια και την επικύρωση στην Αθήνα“.

Θυμίσουμε τέλος την δέσμευση του Μητσοτάκη στην γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung: “Έχω πει ξεκάθαρα ότι δεν μου αρέσει αυτή η συμφωνία. Αλλά λέω επίσης, ότι θα σεβαστώ ως μια υποχρέωση της χώρας, εφόσον θα επικυρωθεί από την Ελληνική Βουλή.

Η προδοσία είναι προ των πυλών!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ti-tha-suzhthsoun-merkel-kai-mhtsotakhs-mia-mera-thn-epikurwsh-ths-sumfwnia#ixzz5bkWL5WJc

Exit mobile version