Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όταν «δημοκρατία» και δικτατορία έχουν (;) θολά (“open”) σύνορα…

Όταν «δημοκρατία» και δικτατορία έχουν (;) θολά (“open”) σύνορα…

Τα υπηρεσιακά συμβούλια στα διάφορα υπουργεία, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι μικτά συμβούλια των υπουργείων, αποτελούμενα συνήθως, από τρεις διορισμένους και δύο εκλεγμένους (αιρετούς). Αλλά σε κάθε περίπτωση, όποια και να είναι η αριθμητική σύνθεσή τους, οι διορισμένοι υπάλληλοι, είναι πάντα περισσότεροι από τους εκλεγμένους!

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η εκάστοτε κυβέρνηση, ελέγχοντας τους διορισμένους συμβούλους, μπορεί να ελέγχει τις αποφάσεις των συμβουλίων.

Δηλαδή μια δημοκρατική διαδικασία, αυτή της συμμετοχής εργαζομένων στην διαμόρφωση πολιτικής του υπουργείου, έστω μόνο σε θέματα προσωπικού ή πειθαρχικού, ακυρώνεται στην πράξη, από την μόχλευση της σύνθεσης του συμβουλίου. Είναι κοινός τόπος ότι οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στα συμβούλια, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν τελικά να επιβάλλουν την γνώμη τους και ότι θα γίνει αυτό που θέλουν οι διορισμένοι σύμβουλοι. Συμμετέχουν όμως, προσπαθώντας μέσω διαπροσωπικών σχέσεων, επαγγελματικής αβρότητος και επιμόνου επηρεασμού των υπολοίπων, να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Φαίνεται ότι αυτή η τακτική λειτουργεί. Και φαίνεται ότι λειτουργεί, διότι οι «δημοκράτες» που κυβερνούν αυτόν τον τόπο εδώ και σαράντα τέσσερα χρόνια, προχωρούν σε μια ουσιαστική κατάργηση των υπηρεσιακών συμβουλίων και δίνουν την ευθύνη απόφασης αποκλειστικά στον (διορισμένο) πρόεδρο του εκάστοτε συμβουλίου.

Διαβάζουμε λοιπόν, σε ρεπορτάζ της ενημερωτικής περί των εκπαιδευτικών θεμάτων, ιστοσελίδας esos.gr:

«Έρχονται τα πάνω κάτω στις αποφάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων: Νέα τροποποιητική διάταξη δίνει την απόλυτη εξουσία στον εκάστοτε πρόεδρο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων διορισμένο από την Κυβέρνηση»

(https://www.esos.gr/arthra/60644/erhontai-ta-pano-kato-stis-apofaseis-ton-ypiresiakon-symvoylion)

«Την απόλυτη εξουσία στον διορισμένο από την Κυβέρνηση εκάστοτε πρόεδρο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων δίνει τροποποιητική διάταξη  της υπουργού  Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ελ. Ξενογιαννακοπούλου, η οποία συμπεριλήφθη στο Σχέδιο Νόμου  «ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Α.Σ.Ε.Π.), ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

“Τα Συμβούλια αποφασίζουν ή γνωμοδοτούν με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, στην οποία συμπεριλαμβάνεται οπωσδήποτε ο πρόεδρος”, ορίζει η νέα τροποποιητική διάταξη.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον , εάν τελικά ψηφιστεί στη Βουλή η συγκεκριμένη διάταξη, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται μόνο εάν συμφωνεί και ο διορισμένος από την Κυβέρνηση πρόεδρος.»

Με δυό λόγια, είτε υφίστανται τα συμβούλια, είτε καταργηθούν και παραμείνει μόνο ο διορισμένος πρόεδρος, η λειτουργία θα είναι ταυτόσημη.

Κι αυτά τα επιβάλλει ως υπεύθυνη υπουργός, η κα Ξενογιαννακοπούλου.

Για όσους δεν γνωρίζουν την πολιτεία της, το 2004 εξελέγη Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, διετέλεσε Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (2005-2006), το 2007 εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Β΄ Αθήνας και επανεξελέγη στις εκλογές του 2009.

Τον Οκτώβριο του 2009 ορίστηκε Υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου και στον ανασχηματισμό του Σεπτεμβρίου του 2010 ορίστηκε Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών υπεύθυνη για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις.

Στην Κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου 2011, διατήρησε τη θέση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών υπεύθυνης για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, ωστόσο με επιστολή της στις 10 Φεβρουαρίου 2012 παραιτήθηκε λόγω διαφωνίας της με τις ρυθμίσεις του δευτέρου Μνημονίου, το οποίο καταψήφισε στη Βουλή των Ελλήνων (12/2/2012) και διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Στις 29 Αυγούστου 2018 ανέλαβε Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στα πλαίσια ανασχηματισμού της Κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα.

Γέννημα θρέμμα του «δημοκρατικού» τόξου, προφανώς θεωρεί εαυτήν δημοκράτισσα και προοδευτική και λοιπές …. ψευδεπίγραφες υποκρισίες, που αυτοί οι πολιτικοί «φαρισαίοι», προτείνουν ως ταμπέλες κύρους για τον εαυτό τους, παριστάνοντας τους προστάτες του Λαού, όταν στην ουσία εργάζονται για να αποψιλώσουν το κράτος, από κάθε υπέρ του Λαού διαδικασία και μηχανισμό, που έχουν καταφέρει με σκληρούς αγώνες να εισάγουν οι Εθνικιστές.

Ναι οι Εθνικιστές ! Διότι για όποιον δεν γνωρίζει, την διαιτησία μεταξύ εργαζομένων και εργοδοσίας (αυτός είναι ουσιαστικά ο ρόλος των υπηρεσιακών συμβουλίων) την εισήγαγε στην «εργασιακή διαδικασία» ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς.

Πρέπει κάποτε να ενηλικιωθούμε πολιτικά, να ξεφύγουμε από την πλανερή έλξη παραπλανητικών τίτλων, διαφημιστικών πινακίδων και φανταχτερών ταμπελών και να κοιτάξουμε την ουσία των πραγμάτων. Να διακρίνουμε και να κρίνουμε : Ποιος εργάζεται υπέρ του Έθνους των Ελλήνων και ποιος εφαρμόζει πολιτικές οι οποίες μόνον αυταρχικές, δόλιες, απατηλές και ύποπτες μπορούν να χαρακτηρισθούν ; Ποιός επιχαίρει με θράσος  και αγυρτεία εφαρμόζοντας αυτές τις πολιτικές οι οποίες μόνον αποτυχημένες και εθνοκαταστροφικές έχουν αποδειχθεί ;

Συνήθως, τέτοιες «τροποποιήσεις» δεν φτάνουν στα δελτία ειδήσεων των ποικίλων «έγκριτων» δημοσιογράφων, ευθέως και αμέσως συνυπεύθυνων για το συγκαλυπτόμενο δημοκρατικό έλλειμμα της χώρας.

Η Χρυσή Αυγή όμως επαγρυπνά πάντα, με ενάργεια και ετοιμότητα, οπότε  θα μεταφέρει στις εξαπατώμενες κοινωνικές ομάδες κάθε κίνηση των εχθρικών προς τον Λαό κυβερνήσεων, την οποία δολίως προσπαθούν να εξωραΐσουν ή να  κρύψουν.

Οι καιροί πλέον το επιβάλλουν: Χρυσή Αυγή να ξεβρωμίσει ο τόπος !

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/otan-dhmokratia-kai-diktatoria-echoun-thola-open-sunora#ixzz5bvFPV0s4

Exit mobile version