Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ψήφισμα 43 Δήμων της Μακεδονίας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών: «Δεν παραχωρούμε το όνομά μας!»

Τον Δεκέμβριο του 2017 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων ζήτησε επίσημα από ΟΛΟΥΣ τους Δήμους της Μακεδονίας να φέρουν στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της (πιθανής τότε) παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας στο κράτος των Σκοπίων.

Ανταποκρίθηκε το 80% περίπου των Δήμων. 43 Δήμοι έστειλαν τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, οι οποίες (άλλες ομόφωνες και άλλες κατά πλειοψηφία) εξέφρασαν ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ότι οι κάτοικοι της ΜΙΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ Μακεδονίας δε δέχονται να παραχωρήσουν το όνομά τους στους γείτονες.

Συνολικά από τους 59 δήμους της Μακεδονίας 43 δήμοι έχουν ταχθεί κατά των όσων προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 24/38 δήμους: Αλεξάνδρειας, Αμφίπολης, Βέροιας, Βισαλτίας, Βόλβης, Γιαννιτσών, Εδεσσας, Εμμανουήλ Παππά, Ηράκλειας, Κασσάνδρας, Κατερίνης, Κιλκίς, Κορδελιού-Ευόσμου, Νάουσας, Νέας Ζίχνης, Παιονίας, Παύλου Μελά, Πέλλας, Πύδνας – Κολινδρού, Πυλαίας -Χορτιάτη, Σερρών, Σιντικής, Σκύδρας, και Χαλκηδόνας.

Περιφέρεια Δυτική Μακεδονίας 10/12 δήμους: Αμύνταιου, Ορεστίδος, Βόϊου, Γρεβενών, Δεσκάτης, Εορδαίας, Καστοριάς Νεστόριου, Πρεσπών και Φλώρινας.

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης 7/9 δήμους: Δοξάτου, Δράμας, Καβάλας, Κάτω Νευροκοπιου, Παγγαίου, Παρανεστίου και Προσοτσάνης.

Η Χρυσή Αυγή είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που αντιστέκεται στα σχέδια των εθνομηδενιστών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στην προδοτική συμφωνία των Πρεσπών και έχει δεσμευτεί δημόσια με επιστολή του Γενικού Γραμματέα Ν. Γ. Μιχαλολιάκου προς τους Διεθνείς Οργανισμούς πως θα την ακυρώσει!  

Διαβάστε επίσης: Επιστολή – δέσμευση Ν. Γ. Μιχαλολιάκου προς τους Διεθνείς Οργανισμούς για την ακύρωση της συμφωνίας με τα Σκόπια από την Χρυσή Αυγή

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pshfismata-43-dhmwn-ths-makedonias-kata-ths-sumfwnias-twn-prespwn-den-parac#ixzz5bzz7H8pm

Exit mobile version