Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κραυγή αγωνίας από τους δημάρχους των νησιών: Μην συνδέετε την μείωση του ΦΠΑ με το λαθρομεταναστευτικό

Κραυγή αγωνίας από τους δημάρχους των νησιών: Μην συνδέετε την μείωση του ΦΠΑ με το λαθρομεταναστευτικό

Το γεγονός πως το μείζον πρόβλημα του λαθρομεταναστευτικού δεν λύνεται με μια προσωρινή μείωση του ΦΠΑ κατέδειξαν οι δήμαρχοι Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο.

Το ρεπορτάζ της “Καθημερινής” αναφέρει: “Την τροποποίηση πρόσφατης ρύθμισης του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με την οποία η εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο συνδέεται με τον αριθμό των μεταναστών/προσφύγων που βρίσκονται στα πέντε αντίστοιχα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης (ΚΥΤ) ζητούν οι δήμαρχοι των νησιών με κοινή ανακοίνωσή τους.

«Η εφαρμογή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ πρέπει να εντάσσεται αποκλειστικά στο πλαίσιο των αρχών της νησιωτικότητας και να μη συνδέεται με το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα σαν να πρόκειται για κάποιου είδους εγγενές και μόνιμο, ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους.

Κάτι τέτοιο εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, σε πολλά επίπεδα και, από κοινού, οι πέντε δήμαρχοι της Λέρου, της Λέσβου, της Κω, της Σάμου και της Χίου τονίζουμε προς την κυβέρνηση ότι διαπράττει μέγα σφάλμα όταν συνδέει με αιτιώδη σχέση τους συντελεστές ΦΠΑ με το προσφυγικό/μεταναστευτικό», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kraugh-agwnias-apo-tous-dhmarchous-twn-nhsiwn-mhn-sundeete-thn-meiwsh-tou-f#ixzz5c0ZVpnJu

Exit mobile version