Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όχι ανεμογεννήτριες στην Μάνη

Όχι ανεμογεννήτριες στην Μάνη

Συνεχίζεται ο Αγώνας των Μανιατών ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών και πρόσφατα ήρθε και η πρώτη δικαίωση.

Η αίτηση προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει ιδιοκτήτες εκτάσεων στο όρος Σαγγιάς Αν. Μάνης, οι οποίοι εναντιώνονται στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην περιοχή, συζητήθηκε την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Γυθείου.

Με απόφασή του, το Δικαστήριο δικαίωσε προσωρινά τους διαμαρτυρομένους, οι οποίοι στις 19/12/2018 μπλόκαραν τη διέλευση μηχανημάτων που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του έργου.

Σημειώνεται ότι ιδιοκτήτες και κάτοικοι του Δρυάλου έχουν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της αναδόχου εταιρείας (μαζί με την παραπάνω αίτηση προσωρινής διαταγής), η συζήτηση της οποίας αναμένεται να διενεργηθεί στο τέλος του τρέχοντος μηνός.

Ειδικότερα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Γυθείου «απαγόρευσε τη διενέργεια οποιασδήποτε πράξης, διέλευσης-επέμβασης σε μια έκταση ιδιοκτησίας συγκεκριμένης οικογένειας στο Δρύαλο της Μάνης και την οποιαδήποτε επέμβαση σε μια έκταση περίπου επιφάνειας 20.000 τ.μ.».

Η Χρυσή Αυγή στηρίζει τον Αγώνα των Μανιατών για να μείνει η φυσική ομορφιά και τα ιστορικά Μνημεία της περιοχής αναλλοίωτα από οποιαδήποτε καταστροφική παρέμβαση με την εγκατάσταση αιολικού πάρκου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ochi-anemogennhtries-sthn-manh#ixzz5c1VSJx2V

Exit mobile version