Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι αγορές βαράνε τα νταούλια στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Καταρρίπτεται το παραμύθι της μεταμνημονιακής εποχής

Ενώ η ελληνική οικονομία καταποντίζεται σε καθημερινή βάση οι διεθνείς τοκογλύφοι συνεχίζουν να λειαίνουν το έδαφος προς περισσότερα καταστροφικά μνημόνια, την ίδια στιγμή κατηγορηματικά οι αγορές δεν πείθονται από τα ελέω προεκλογικής κατανάλωσης παραμύθια του Τσίπρα Στις 8 Ιανουαρίου 2018 η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ορθά ανέφερε ότι ο Τσίπρας επί ματαίω προσπαθεί να πείσει οποιονδήποτε επενδυτή ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μεταμνημονιακή εποχή.

Δυστυχώς είναι γεγονός ότι η τελευταία κυβέρνηση του ενός κόμματος της αριστεροδεξιάς μεταπολίτευσης, η πειθήνια στους διεθνείς τοκογλύφους κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ(ΠΑΣΟΚ)-ΑΝΕΛ(ΝΔ), ξεπούλησε όλη την δημόσια περιουσία των Ελλήνων στους τοκογλύφους των Βρυξελλών και με κομμουνιστική μανία κατέστρεψε την κινητήριο δύναμη της ελληνικής οικονομίας, την μεσαία τάξη.

Για παράδειγμα σε ελάχιστες μέρες λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των υπέρμετρων τελών κυκλοφορίας με αρκετούς συμπολίτες μας να επιλέγουν να κρατήσουν την πινακίδα για να μπορούν να διεξάγουν την επαγγελματική και προσωπική τους ζωή χωρίς να μπορούν να ανταποκριθούν στη τεράστια φορολογική επιβάρυνση από τους κομμουνιστές νεοφιλελεύθερους των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ-Νέας Δημοκρατίας.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στις 2 Νοεμβρίου 2017 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης είχε παραδεχτεί ότι η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης ήταν συνειδητή επιλογή της κομμουνιστικής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Καμία σοβαρή αντίδραση δεν είχε υπάρξει τότε από την Νέα Δημοκρατία για αυτή την εσκεμμένη τροχοπέδη στην οικονομική δραστηριότητα της Πατρίδας μας, αντιθέτως ο Λαϊκός Σύνδεσμος είχε θίξει άμεσα αυτό το μείζον θέμα της φτωχοποίησης των Ελλήνων.

Όμως η υπογραφή του Χουλιαράκη συνδέεται και με την ζημιογόνο για τους έλληνες φορολογούμενους απόφαση του Τσίπρα να κόψει αμοιβή στους διεθνείς τοκογλύφους της Rothschild σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας στις κεφαλαιαγορές. Αναλυτικά πίσω στον Μάρτιο του 2017 ο Χουλιαράκης είχε υπογράψει ότι η Rothschild θα αρπάξει από την ελληνική οικονομία μια σοβαρή οικονομική αποζημίωση εάν επιτευχθεί ο στόχος της εξόδου στις αγορές. Επιπροσθέτως είναι άξιο αναφοράς ότι αυτή η αμοιβή που κυμαίνεται από χιλιάδες έως εκατομμύρια ευρώ δεν είχε ορίσει συγκεκριμένους στόχους, όπως για παράδειγμα με τι επιτόκιο θα έπρεπε να δανείζεται η Ελλάδα για να θεωρηθεί επιτυχής η χρηματοδότηση από το επενδυτικό κοινό.

Συγκεκριμένα αυτή την στιγμή το επιτόκιο δανεισμού για την  Ελλάδα βρίσκεται πάνω από το απαγορευτικό 4%, ποσοστό που είχαν τα ομόλογα της Γερμανίας πριν την αρχή της οικονομικής κρίσης το 2008, όπως παραδέχεται η ίδια η Handelsblatt σε άλλο άρθρο της. Συνολικά η Γερμανία από την πτώση επιτοκίου των ομολόγων της (Niedrigzinsphase) έχει κερδίσει το ιλιγγιώδες ποσό των 368 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Ούτε οι οικονομικοί οίκοι αξιολόγησης δίνουν πιστοληπτική ικανότητα στην Ελλάδα του Τσίπρα και του Μητσοτάκη. Αναλυτικά η Fitch μαρκάρει την Ελλάδα να απέχει τρία ολόκληρα επίπεδα από τις αξιόχρεες χώρες, για την Standard & Poor´s τα επίπεδα γίνονται τέσσερα και η Moodys στην ουσία απωθεί κάθε σοβαρό επενδυτή με έξι επίπεδα.

Στην ουσία το σχέδιο του Τσίπρα είναι το “μαξιλαράκι” των 26 δισ. ευρώ που έχει στη διάθεση του ο υπουργός χρεωκοπίας Ευκλείδης Τσακαλώτος. Υπενθυμίζουμε ότι αυτά τα χρήματα αντί να καλυτερέψουν την ρευστότητα της οικονομίας παρακρατούνται από τους ΣΥΡΙΖΑ(ΠΑΣΟΚ)-ΑΝΕΛ(ΝΔ) για την εξυπηρέτηση των δανείων των διεθνών τοκογλύφων για τους επόμενους 22 μήνες.

Βέβαια καμία έκπληξη δεν προκαλεί η διαπίστωση του αναλυτή της Handelsblatt ότι σε περίπτωση που το παραπάνω “μαξιλαράκι” εξαντληθεί γρηγορότερα, για παράδειγμα λόγω της εξαιρετικά υποτονικής οικονομικής ανάπτυξης και πιθανών προεκλογικών δωροδοκιών του εκλογικού σώματος προς άγραν ψήφων, τότε η Ελλάδα θα περιέλθει με μεγάλη πιθανότητα στην ανάγκη ενός νέου καταστροφικού μνημόνιου. Συμπερασματικά η επιστροφή της Ελλάδος στις αγορές είναι ακατόρθωτη με φυσιολογικούς όρους όσο οι επενδυτές συνειδητοποιούν ότι την κυβέρνηση της πατρίδας μας νέμονται τα λαμόγια της μεταπολίτευσης.

Μόνο μια Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής μπορεί να θέσει την ελληνική οικονομία σε πραγματικούς ρυθμούς ανάπτυξης, όπως για παράδειγμα την ενδυνάμωση της πρωτογενούς παραγωγής και την ενεργοποίηση μιας ρεαλιστικής φορολογικής νομοθεσίας, έτσι ώστε να ενδυναμωθεί πάλι η ελληνική μεσαία τάξη.

Θ. Γ. Κωστής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-agores-barane-ta-ntaoulia-stous-suriza-anel-katarriptetai-to-paramuthi-t#ixzz5c5bLT9MQ

Exit mobile version