Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καθηγητές τρεις κι εχάθη η Πατρίς

Καθηγητές τρεις κι εχάθη η Πατρίς

Άρθρο στην εφημερίδα “Χρυσή Αυγή”

Ο Γερμανός πολιτικός Όττο Φον Βίζμαρκ είχε πει την φράση: “Drei professoren, vaterland verloren”! Δηλαδή, ότι καθηγητές τρεις και εχάθη η Πατρίς, αναφερόμενος στον ρόλο των ακαδημαϊκών στην εθνική ζωή. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ρήση του Βίσμαρκ και την άποψη ενός καθηγητού ότι δεν μπορεί να ακυρωθεί η συνθήκη των Πρεσπών, λόγω της σύμβασης περί δικαίου των συνθηκών της Βιέννης του 1969, ανατρέξαμε στην συνθήκη της Βιέννης όπου διαβάσαμε μεταξύ άλλων τα παρακάτω: “Έχοντα υπ’ όψιν τας αρχάς του Διεθνούς Δικαίου τας ανευρισκομένας εις τον Χάρτην των Ηνωμένων Εθνών, ως αι αρχαί της ισότητος των δικαιωμάτων και αυτοδιαθέσεως των λαών, της κυριάρχου ισότητος και ανεξαρτησίας όλων των κρατών, της μη επεμβάσεως εις τας εσωτερικάς υποθέσεις των λαών, της απαγορεύσεως της απειλής ή χρήσεως βίας, και του οικουμενικού σεβασμού και τηρήσεως δι’ όλους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών …”.

Η συμφωνία των Πρεσπών αντίκειται σε αυτό το άρθρο της συμβάσεως της Βιέννης γιατί δεν λαμβάνει υπ’ όψιν της το δικαίωμα της αυτοδιαθέσεως των λαών, αφού είναι δεδομένο ότι η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού είναι εναντίον της συμφωνίας και επίσης αποτελεί η συμφωνία αυτή επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του Ελληνικού λαού, αφού προκλητικά οι Σκοπιανοί ομιλούν για “Μακεδονική μειονότητα” στην Ελλάδα. Δεν είναι όμως το μόνο άρθρο αυτό, το οποίο παραβιάζει η συμφωνία των Πρεσπών.

Η συμφωνία των Πρεσπών και τα δικαιώματα τρίτων κρατών

Στην σύμβαση της Βιέννης λοιπόν, αναφέρεται και το εξής: “ΤΜΗΜΑ 4: ΣΥΝΘΗΚΑΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΑ ΚΡΑΤΗ. Άρθρον 34 – Γενικός κανών αφορών εις τα τρίτα κράτη. Η συνθήκη δεν δημιουργεί υποχρεώσεις ή δικαιώματα διά τρίτον κράτος άνευ της συναινέσεώς του.”

Επί του προκειμένου, υπάρχει τρίτο κράτος το οποίο δεν συμφωνεί και συγκεκριμένα η Βουλγαρία. Μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, τοποθετήθηκε με σαφήνεια κατά της συμφωνίας και δήλωσε ότι «Ως πρόεδρος της Βουλγαρίας δεν συμφωνώ με το όνομα “Βόρεια Μακεδονία”. Δεν υπάρχει τέτοια χώρα. Αυτό το όνομα δεν μπορεί να ισχύσει. Και δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι υπάρχει “Μακεδονική γλώσσα”. Αυτό είναι ότι χειρότερη για την σταθερότητα στα Βαλκάνια».

Είχε προηγηθεί – δύο φορές – ανάλογη δήλωση του Βούλγαρου αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Άμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ στο ίδιο ακριβώς πνεύμα, λέγοντας ότι η Βουλγαρία θα προβάλει βέτο για να αναγνωριστεί ως «επίσημη γλώσσα» στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ η «μακεδονική»…

Απειλή κατά της Βουλγαρίας ο όρος “Βόρειος Μακεδονία”!

Ο Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως της Βουλγαρίας δήλωσε επίσης ότι «Ο όρος Βόρεια Μακεδονία αποτελεί γεωγραφική ονομασία, που περιλαμβάνει εδάφη της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, και αύριο μπορεί ο κ. Ζάεφ να θέλει να ορίσει παρόμοια βουλγαρική διάλεκτο ως επίσημη ξένη γλώσσα. Κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο και προκλητικό. Η “ιστορία της Μακεδονίας” που προβάλλει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δεν ίσχυε έως το 1944 και γι’ αυτό τον λόγο του ζητήσαμε να υπογραφεί μεταξύ μας συνθήκη καλής γειτονίας, την οποία όμως δεν δέχεται. Εάν αρνηθούν, δεν θα έχουν την υποστήριξή μας προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δεν θα επιτρέψω κανένα συμβιβασμό με την ιστορία μας», κατέληξε ο Βούλγαρος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας Κ. Καρακατσάνοφ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kathhghtes-treis-ki-echathh-h-patris#ixzz5c5cNoQyy

Exit mobile version