Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Θρίλερ στην Μυτιλήνη: Ύποπτος φάκελος από την “Ινδία” έστειλε σε καραντίνα 7 άτομα! Ελέγχονται ύποπτα δέματα σε όλα σχεδόν τα Πανεπιστήμια

Ύποπτες επιστολές έφτασαν στο Πανεπιστημίο Αιγαίου στη Μυτιλήνη, στην Πολυτεχνειούπολη Κρήτης στα Χανιά, Πανεπιστήμιο Κέρκυρας, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου στην Αθήνα, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο, στο ΤΕΙ Ηπείρου στην Αρτα, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας στο Αιγάλεω, στην ΑΣΠΕΤΕ πρώην ΣΕΛΕΤΕ στο Μαρούσι, ενώ βρέθηκε και φάκελος στα ΕΛΤΑ του αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με παραλήπτη καθηγητή του ΑΠΘ.

Σε Κρήτη, Κέρκυρα και το Πολυτεχνείο εστάλησαν χθες τρεις ακόμη φάκελοι με ύποπτη σκόνη, μετά το περιστατικό που έλαβε χθες χώρα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και στελέχη του Δημόκριτου έφθασαν στο νησί για να ελέγξουν τον φάκελο που εστάλη με προέλευση την Ινδία.

Το απόγευμα της Τετάρτης σε κτίριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου έφτασε ύποπτος φάκελος με φυλλάδια και σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης ενώ αποστολέα είχε… έναν Ινδό και αποδέκτη την Πρυτανεία του πανεπιστημίου! Εφτά άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο παραπονέθηκαν για ερεθισμό του βλεννογόνου της μύτης και του στόματος, οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο και βρίσκονται σε καραντίνα!

Με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 μεταφέρθηκε στις 5 σήμερα τα ξημερώματα στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο Γενικό Χημείο του Κράτους, ο ύποπτος φάκελος, που εστάλη χθες το απόγευμα στο κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

Ο φάκελος είχε αποδέκτη την πρύτανη του Πανεπιστημίου και είχε αποσταλεί από την Ινδία. Με το άνοιγμα του φακέλου, κάποιοι από τους παρόντες εργαζομένους παρουσίασαν συμπτώματα ερεθισμού στο στόμα και στη μύτη, τα οποία από χθες το βράδυ κιόλας είχαν υποχωρήσει.

Ωστόσο επτά άνθρωποι, πέντε διοικητικοί υπάλληλοι, ο νομικός σύμβουλος του Ιδρύματος και ο αστυνομικός που τον παρέλαβε, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο, παραμένουν προληπτικά στο νοσοκομείο Μυτιλήνη.

Τον φάκελο παρέλαβε στη συνέχεια, εξειδικευμένο κλιμάκιο της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών του Πυροσβεστικού Σώματος. Επιπλέον, ειδικοί επιστήμονες εξέτασαν τους χώρους του Πανεπιστημίου, όπως σε τέτοιες περιπτώσεις ορίζεται από σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Η λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη με χθεσινοβραδινή απόφαση των πρυτανικών Αρχών έχει ανασταλεί επ’ αόριστον.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου

Με ανακοίνωση της η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτζιλάκη έκανε νωρίτερα γνωστό ότι ανέστειλε «όλες τις ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στο Λόφο του Πανεπιστημίου στην Μυτιλήνη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίρια του Λόφου μέχρι νεωτέρας».

Όπως αναφέρει η Πρύτανης στην ανακοίνωσή της, «σήμερα το μεσημέρι παρελήφθη στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη ύποπτος φάκελος και έκτοτε, σε πλήρη και αδιάλειπτη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ακολουθούμε όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για την διασφάλιση της απόλυτης ασφαλείας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του».

Και η Πρύτανης καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώ ότι όλες και όλοι είναι ασφαλείς και ευελπιστούμε σύντομα να λήξει και η ταλαιπωρία των επτά μελών της κοινότητας μας που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο και, παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, κρίθηκε σκόπιμο να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/thriler-sthn-mutilhnh-upoptos-fakelos-apo-thn-india-esteile-se-karantina-7#ixzz5cEDAy0Nu

Exit mobile version