Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Περιχαρής η Μέρκελ για την προδοσία των Πρεσπών: “Μπράβο Αλέξη, να τα βλέπεις Κυριάκο”!

Περιχαρής η Μέρκελ για την προδοσία των Πρεσπών: “Μπράβο Αλέξη, να τα βλέπεις Κυριάκο”!

Πέταξε την σκούφια της η εκπρόσωπος της γερμανικής οικονομικής ολιγαρχίας Μέρκελ, καθώς διέγνωσε πως το σαθρό εγχώριο πολιτικό σύστημα έχει στρώσει τον δρόμο για την προδοσία της Μακεδονίας.

Στην συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την συνάντηση με τον Τσίπρα, όπου ο Αλέξης της εξέφρασε τον πανικό του για την άνοδο των Εθνικιστικών δυνάμεων, η Μέρκελ τον συνεχάρη για την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών και την επικείμενη επικύρωσή της.

Συγκεκριμένα, η Γερμανίδα Καγκελάριος έκανε λόγο για μια: «ιστορική εκκρεμότητα, η οποία με την συμφωνία αυτή και την ονομασία της “Βόρειας Μακεδονίας” για όλους εμάς δημιουργείται σαφήνεια και ανοίγει ο δρόμος για ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Αλλά αυτή η συμφωνία είναι καλή και για την Ελλάδα».

Σε ερώτηση για το πώς θα μεταπείσει τον Μητσοτάκη να υπερψηφίσει την συμφωνία η Μέρκελ δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ της συμφωνίας για το ονοματολογικό και των οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Φυσικά και υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Δεν πρόκειται να εμπλακώ στα σχέδια των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι η λύση του ονοματολογικού θα είναι προς όφελος της Ελλάδας, της “Βόρειας Μακεδονίας” και της Ευρώπης.

Εγώ θα ήθελα απλώς να προπαγανδίσω το τέλος της υπόθεσης του ονοματολογικού. Θα μιλήσω με τον κ. Μητσοτάκη. Πιστεύω ότι αυτή η λύση θα είναι προς όφελος και της “Βόρειας Μακεδονίας” και της Ελλάδος και της Ε.Ε. Θα πρέπει σε μεγάλα ζητήματα να υπάρχει μια σωστή στάση. Θα θέσω στον κ. Μητσοτάκη την υπόθεση όπως σας την παρουσίασα, αλλά δε νομίζω ότι θα επηρεάσω, επειδή μίλησα ως Καγκελάριος της Γερμανίας».

Εννοείται ότι η στάση της Μέρκελ θα επηρεάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα σπεύσει να εκτελέσει τις διαταγές της, αλλά στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν χρειάζονται οι ψήφοι της ψευτοδεξιάς. Έχουν δυστυχώς βρεθεί και εντός Ελληνικής Βουλής οι πρόθυμοι που θα επικυρώσουν την προδοσία της Μακεδονίας και ο Μητσοτάκης αρκεί, όταν έρθει στην εξουσία, να μην την ακυρώσει.

Εξάλλου ο πρόεδρος της ΝΔ έχει δεσμευτεί ότι δεν θα κυρώσει και ΟΧΙ ότι θα ακυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών. Υπενθυμίζουμε μάλιστα ότι έχει υποσχεθεί στους Γερμανούς τοκογλύφους πως θα την σεβαστεί κατά γράμμα.

ΜΟΝΟ ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος έχει δεσμευθεί προς όλους εντός και εκτός Ελλάδος ότι όταν η Χρυσή Αυγή θα έρθει στην εξουσία θα πετάξει το κουρελόχαρο με την προδοσία της Μακεδονίας στον κάλαθο των αχρήστων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pericharhs-h-merkel-gia-thn-prodosia-twn-prespwn-mprabo-alejh-na-ta-blepeis#ixzz5cEriD1z7

Exit mobile version