Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γερμανική Handelsblatt: Η Μέρκελ δείχνει επιείκεια στον Τσίπρα, γιατί πρόδωσε την Μακεδονία

Γερμανική Handelsblatt: Η Μέρκελ δείχνει επιείκεια στον Τσίπρα, γιατί πρόδωσε την Μακεδονία

Ο κόσμος το’ χει τούμπανο και τα συριζόμουτρα κρυφό καμάρι ότι η αφέντρα Μέρκελ δείχνει… επιείκεια και… κατανόηση στις προεκλογικές παροχές και τους χιλιάδες διορισμούς κομματόσκυλων λόγω της προδοσίας της Μακεδονίας μας.

Ακόμα και τα γερμανικά ΜΜΕ –η εφημερίδα Handelsblatt- ξεφωνίζει τους προδότες, σε άρθρο της για την επίσκεψη της αφέντρας στην Αθήνα. Ιδού:

«Για τον Αλέξη Τσίπρα η Άγκελα Μέρκελ ήταν πριν μερικά χρόνια η ‘πιο επικίνδυνη πολιτικός της Ευρώπης’.  Όμως στο μεταξύ η Ελλάδα δεν βρίσκεται πια υπό ευρωπαϊκό ζυγό. Μετά την αρχική περίοδο όπου οι σχέσεις της γερμανίδας καγκελαρίου με τον έλληνα πρωθυπουργό ήταν στον πάγο, πλέον έχει γίνει για αυτόν σημαντική εταίρος. 

Λέγεται ότι οι δυο τους τηλεφωνιούνται συχνά. Σε αντίθεση με την κορύφωση της ευρωκρίσης, όταν η καγκελάριος γινόταν δεκτή με αφίσες που είχαν πάνω τους τη σβάστικα και μαζικές πορείες, η Άγκελα Μέρκελ μπορεί να ελπίζει την Πέμπτη σε μια φιλική υποδοχή στην Αθήνα. Στην αρχή της χρονιάς ο πρωθυπουργός πήρε πίσω μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά και το δίκαιο συλλογικών διαπραγματεύσεων, που η ΕΕ είχε ζητήσει. Επίσης ανέστειλε την περικοπή συντάξεων και διένειμε ως ‘κοινωνικό μέρισμα’ 710 εκατομ. ευρώ σε 1,4 εκατομ. οικογένειες.

Η Μέρκελ δεν βλέπει πια τον Τσίπρα ως παρία. Η Ε.Ε. συνεχίζει να είναι επιεικής με την Ελλάδα, παρά το ότι ο Τσίπρας έχει εξαγγείλει δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα συνεχίζοντας με τον τρόπο αυτό το σύστημα πελατειακών σχέσεων, που θεωρείται μια από τις αιτίες της ελληνικής κρίσης χρέους. Αλλά ο Τσίπρας έχει επίσης μπροστά του προσεχώς και εκλογές. 

Και η καγκελάριος δεν βλέπει πια τον πρωθυπουργό ως πολιτικό παρία αλλά ως πραγματιστή, λόγω και του συμβιβασμού που δρομολόγησε στο πλαίσιο της διαμάχης για το ονοματολογικό με τη γειτονική ΠΓΔΜ.

Διαβάστε την συνέχεια στο ethnikismos.net

 

Exit mobile version